ΛΑ.Ε-Κερατσίνι: Καταγγέλλουμε την μεταβίβαση δημόσιων χώρων και σχολείων στο Υπερταμείο

1407
άρτας

Ανακοίνωση της Πολιτικής Κίνησης Κερατσινίου – Δραπετσώνας της ΛΑ.Ε

 

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τις κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες 50 περίπου δημόσιοι – αθλητικοί και αρχαιολογικοί χώροι του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας μεταβιβάζονται στο αποικιακό Υπερταμείο, βορά στις βουλήσεις και τις κερδοσκοπικές διαθέσεις των πιστωτών.

Σε αυτούς του χώρους περιλαμβάνονται μεταξύ των άλλων σχολικά κτίρια όπως το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου, το 2ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ Κερατσινίου, τα 8ο, 12ο και 14ο Δημοτικά Σχολεία Κερατσινίου, τα 11ο και 13ο Νηπιαγωγεία, καθώς επίσης δημοτικά γυμναστήρια, μέρους του πάρκου Σελεπίτσαρι, ελεύθεροι χώροι κλπ., στο πλαίσιο απαράδεκτων μεταβιβάσεων στο Υπερταμείο πάνω από 10 χιλιάδων εκτάσεων και ακινήτων σε όλη την χώρα.

Απαιτούμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για την ανάκληση της εκχώρησης των χώρων αυτών και των σχολείων, που μορφώνονται τα παιδιά μας, αναπόσπαστων στοιχείων της δημόσιας και κοινωνικής περιουσίας, στο Υπερταμείο.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις μαθητών και πολιτών γι’ αυτήν την ανάκληση και συμμετέχουμε ενεργά στις προσπάθειες τους και στον αγώνα για την διάσωση των δημόσιων χώρων και των δημόσιων σχολείων του Δήμου μας από τις ληστρικές διαθέσεις του Υπερταμείου και της κυβέρνησης που το υπηρετεί.

Η Δημοτική Αρχή έχει καθήκον και χρέος να σταθεί στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα για ένα μείζον ζήτημα προάσπισης των δημοσίων αγαθών στην πόλη μας, που από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να είχε αναδείξει ως πρώτης προτεραιότητας και στρατηγικής σημασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας