ΛΑ.Ε: Καλό ταξίδι, σύντροφε Ανέστη Ταρπάγκο, αγωνιστή, μαρξιστή, διανοούμενε

1346
μνημόσυνο

Σήμερα η Αριστερά θρηνεί την απώλεια του Ανέστη Ταρπάγκου,  διανοούμενου της Αριστεράς, βαθύτατα καλλιεργημένου ανθρώπου, αγωνιστή αφοσιωμένου στην υπόθεση της εργατικής τάξης και της κοινωνικής απελευθέρωσης, οξυδερκή αναλυτή και αρθρογράφου, αγαπητού συντρόφου.

Ο Ανέστης Ταρπάγκος εντάχθηκε στην Αριστερά από τα χρόνια της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη, στη Θεσσαλονίκη, όπου γεννήθηκε. Συνέχισε την ενεργό δράση του και στη Γαλλία, όπου σπούδασε τοπογράφος-μηχανικός, στα χρόνια της μεγάλης ανάπτυξης των πολιτικών και κοινωνικών αγώνων, από τον Μάη του ’68 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη, ο Ανέστης Ταρπάγκος, έχοντας κατακτήσει ένα υψηλό επίπεδο μαρξιστικής θεωρητικής συγκρότησης, υπήρξε ένας από τους πλέον σημαντικούς μελετητές των διαδικασιών της ταξικής πάλης, με το βλέμμα του σταθερά στραμμένο προς τον κόσμο της εργασίας.

Παράλληλα, ανέπτυξε συνδικαλιστική δραστηριότητα, έχοντας υποστεί συχνές διώξεις από το κατασκευαστικό κεφάλαιο και έχοντας απολυθεί πολλές φορές, παρά την αναγνώριση του υψηλού επιπέδου των ικανοτήτων του στην επιστημονική – τεχνική εργασία του.

Ενταγμένος στο ΚΚΕ εσωτερικού και κατόπιν στο ΚΚΕ Εσωτερικού / Ανανεωτική Αριστερά, υπήρξε επί χρόνια κατόπιν στέλεχος του ΝΑΡ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφώνησε και δεν ακολούθησε την επιλογή των μνημονιακών πολιτικών, και από το 2015 συμμετείχε στη Λαϊκή Ενότητα.

Η Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά, στο τελευταίο του ταξίδι, το σύντροφο Ανέστη Ταρπάγκο, και απευθύνει τα θερμά της συλλυπητήρια στην κόρη του Ρόζα, στη σύντροφό του Μυρσίνη Αθανασιάδου, και σε όλους τους δικούς του.

Η κηδεία του Ανέστη Ταρπάγκου θα γίνει την Παρασκευή 15 Μαρτίου στις 11.30΄π.μ., στα κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας