Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι τύραννος…

1082
Ερντογάν

Στα ύψη οι τόνοι μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ.

«Αυτός ο κλέφτης που ηγείται του Ισραήλ ετοιμάζεται να δικαστεί στη χώρα του. Γιατί ο Νετανιάχου και η γυναίκα του δικάζονται; Για κλοπή», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του ισραηλινού ηγέτη για τρεις υποθέσεις διαφθοράς.

Οι τόνοι μεταξύ των δύο χωρών έχουν ανέβει αφότου ο Νετανιάχου, μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας, δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν είναι το κράτος-έθνος «όλων των πολιτών του», αλλά «μόνο του εβραϊκού λαού» και συνεπώς όχι της μεγάλης αραβικής κοινότητας.

Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν, κατήγγειλε χθες τον «κατάφωρο ρατσισμό» που εκδήλωσε -όπως είπε- ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

«Ο δικτάτορας της Τουρκίας Ερντογάν, επιτίθεται στην ισραηλινή δημοκρατία, ενώ οι τουρκικές φυλακές του είναι γεμάτες από Τούρκους δημοσιογράφους και δικαστές. Τί αστείο», έγραψε ο Νετανιάχου  στο Twitter.

«Το κράτος του απαρτχάιντ το οποίο διοικεί έχει καταλάβει παλαιστινιακά εδάφη, σκοτώνει γυναίκες και παιδιά, και φυλακίζει τους Παλαιστίνιους πάνω στην ίδια τους τη γη. Τα ψέματα και η πίεση δεν θα κουκουλώσουν τα εγκλήματά σας», απάντησε επίσης μέσω Twitter ο Ιμπραήμ Καλίν.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας