Καθηγητής προς δυσλεκτικό φοιτητή: “Πήδα από κάνα μπαλκόνι”

1066
καθηγητής

Όπως καταγγέλλει ο Φοιτητικός Σύλλογος Φυσικού Αθήνας, σειρά καθηγητών του τμήματος απευθύνονται με απαράδεκτο τρόπο προς τους φοιτητές του τμήματος (χυδαίο, ρατσιστικό, απαξιωτικό κτλ.), ενώ άλλοι αρνούνται να παρέχουν απαλλακτικές εργασίες για τους φοιτητές που δεν μπορούν να εξεταστούν δια ζώσης στην εξεταστική, όπως αποφάσισε το τμήμα έπειτα από πίεση του Συλλόγου.

Παρά την απόφαση αυτή όμως, να πραγματοποιηθεί η εξεταστική δια ζώσης, «αρκετοί καθηγητές, όταν φοιτητές ζήτησαν να εξετασθούν με την εναλλακτική μορφή εξεταστικής, ξεπερνώντας τις αρμοδιότητές τους κι αυθαιρετώντας, απαίτησαν συγκεκριμένα έγγραφα που να πιστοποιούν ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Κάτι τέτοιο έρχεται ενάντια όχι μόνο στις ίδιες τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων του πανεπιστημίου, της συγκλήτου και του τμήματος αλλά παραβιάζουν φανερά τα προσωπικά δεδομένα των φοιτητών… Αντίστοιχα, ενώ γνωρίζουν πως πολλοί φοιτητές ή οι οικογένειές τους έχουν μείνει άνεργοι, τους υποχρεώνουν είτε να μετακινηθούν από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους για να συμμετέχουν στις εξετάσεις (αντίστοιχα το ίδιο και για τους φοιτητές του εξωτερικού), είτε να εξεταστούν μέσα από διάφορες πλατφόρμες, αδιαφορώντας για τις απαλλακτικές εργασίες που ορίστηκαν ως εναλλακτικός τρόπος εξέτασης», σημειώνει ο Σύλλογος.

Παρακάτω, αναφέρει: «Ακόμα, τις τελευταίες μέρες με αποκορύφωμα τα φαινόμενα καθηγητικής αυθαιρεσίας που έχουν προκύψει, έχουν βγει στην επιφάνεια απαράδεκτα περιστατικά και συμπεριφορές απέναντι σε φοιτητές του τμήματος. Πολλοί συμφοιτητές/συμφοιτήτριες δέχθηκαν χυδαία, ρατσιστικά και προσβλητικά σχόλια τα οποία ούτε είναι, ούτε θα έπρεπε να είναι αποδεκτά τόσο από το σύνολο των φοιτητών όσο κι από το σύνολο των καθηγητών. Συγκεκριμένα οι καθηγητές Λελίδης, Ανδρουλιδάκης και Βελλίδης αναφερόμενοι σε συγκεκριμένο συμφοιτητή μας με μαθησιακές δυσκολίες έχουν αναφερθεί με εκφράσεις του στυλ:

  • «τρέξε σαν χαζοχαρούμενο να ειδοποιήσεις και τους άλλους ότι έρχομαι, που ήρθες και στο γραφείο μου να δεις αν είμαι εκεί» (Ανδρουλιδάκης μετά από αργοπορία του σε μάθημα).

  • «όσοι δίνουν με προφορική εξέταση (λόγω δυσλεξίας) είναι ευνοημένοι απέναντι στους άλλους και θα έπρεπε να συμβιβαστούν με ένα ΕΠΑΛ ή ΤΕΙ και να μην τρώνε θέσεις από άλλους φοιτητές» (Λελίδης).

  • «Άμα δεν μπορείς να διαχειριστείς το άγχος που σου προκαλεί η μιάμιση ώρα εξέτασης, πήδα από κάνα μπαλκόνι να ηρεμήσεις κι εσύ κι εμείς» (Βελλίδης).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας