ΛΑ.Ε: Η ΔΕΘ εργαλείο για τον επικυρίαρχο ρόλο των ΗΠΑ

1018
δεθ

Η συνέντευξη Pyatt για τη ΔΕΘ, αποκαλύπτει την «αξιοποίησή» της από τις ΗΠΑ για τον επικυρίαρχο ρόλο που επιδιώκουν σε Ελλάδα και Βαλκάνια.

 

 

H Λαϊκή Ενότητα Α΄ Θεσσαλονίκης, στη φετινή ΔΕΘ,  καλεί όλους τους συμπολίτες μας, εκτός από τις κινητοποιήσεις ενάντια στις μνημονιακές, αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και μνημονιακού πολιτικού τόξου, να εναντιωθούν απέναντι στην ευρύτερη στρατηγική διάσταση που έχει η αμερικάνικη παρουσία στη φετινή ΔΕΘ, την παρουσία των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, και τα σχέδια για αμερικανική ιμπεριαλιστική κατοχή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.

Αυτό, επειδή η φετινή ΔΕΘ δε σηματοδοτείται μόνον από την προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μας πείσει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και χαράσσουμε αυτόνομη πολιτική.

Αντίθετα, οι ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα, την καθιστούν το επίκεντρο μιας πρωτοφανούς επιπέδου και εύρους αμερικανικής ιμπεριαλιστικής παρουσίας, και ενός πρωτοφανούς σε έκταση και σε βάθος σχεδιασμού για την αμερικανική επιρροή στη  Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τα Βαλκάνια.

Αυτό προκύπτει αβίαστα, και από τη χθεσινή συνέντευξη τύπου σε κυριακάτικη εφημερίδα, του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα και σταθμάρχη της Ουάσιγκτον στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, Geoffrey Pyatt.

Οι ΗΠΑ δεν θα έχουν απλώς το ρόλο της τιμώμενης χώρας, αλλά διεκδικούν ρόλο ως πολιτικός, οικονομικός, και στρατιωτικός επικυρίαρχος της περιοχής, και όλης της Ελλάδας.

Ρόλο, τον οποίο τους παραχώρησε, και σχεδιασμό στον οποίο συναίνεσε, και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Για το λόγο αυτό, στη ΔΕΘ  θα δώσουν το παρόν πάνω από 50 από τις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ,, μεταξύ των οποίων μεγάλες βιομηχανίες εξοπλιστικών προγραμμάτων, όπως η Lockheed Martin, ενώ στο  λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα «αράξει» και η ναυαρχίδα του 6ου Στόλου «USS Mount Whitney» (!!!)

Αποκαλυπτική της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, είναι και η πολιτική εκπροσώπησή της στη φετινή ΔΕΘ.

«Η δράση των ΗΠΑ στην ΔΕΘ είναι η πιο σημαντική δράση των ΗΠΑ στη Βόρεια Ελλάδα από το σχέδιο Μάρσαλ σε όρους κλίμακας και εμπλοκής, και στο ευρύ φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων», τόνισε ο κ. Pyatt, ανασύροντας στις μνήμες μας, την αντικομμουνιστική φρενίτιδα εκείνης της περιόδου.

Ο Pyatt δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η ΔΕΘ είναι αφετηρία, ώστε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα να καταστούν αμερικανονατοϊκός πυλώνας για αμερικανικά και ευρωατλαντικά Δυτικά και συνολικά Βαλκάνια.

Κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στη σημασία των ελληνοαμερικανικών σχέσεων,  σε σχέση με γενικότερους σχεδιασμούς που έχουν οι ΗΠΑ στην περιοχή, αναφέρει ότι «η επιστροφή στην ανάπτυξη έχει επιτρέψει στην (ελληνική) κυβέρνηση να είναι πιο φιλόδοξη για την περιφερειακή ατζέντα», και ότι «αυτή η ατζέντα συμπληρώνει σε σημαντικό βαθμό τα δικά μας (ΗΠΑ) συμφέροντα και το δικό μας όραμα για την ευρύτερη περιοχή, είτε σε όρους του μέλλοντος των Δ. Βαλκανίων, είτε όσον αφορά τη σημασία της αντιμετώπισης απειλών στην Αν. Μεσόγειο, είτε στη βοήθεια να εξασφαλίσουμε ότι ο μεγάλος γείτονας σας στα ανατολικά θα παραμείνει σταθερά αγκυροβολημένος στην Ευρώπη και στους ευρωατλαντικούς θεσμούς».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ο G. Pyatt  αναφέρθηκε  στον ευρύτατο ρόλο του Σώματος Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ (NRDC – GR) στη Θεσσαλονίκη, που έχει αναλάβει την ευθύνη όλων των χερσαίων δυνάμεων από την Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, μέχρι την Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στη νέα αμερικανική βάση των drones στη Λάρισα και των ελικοπτέρων σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη.

Και όλα αυτά, χωρίς καμιά μέχρι στιγμής δήλωση από την κυβέρνηση, για όσα αποκαλυπτικά ανέφερε ο G. Pyatt !!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας