ΛΑ.Ε: Εντελώς ανυπόστατες οι κατηγορίες κατά Π.Λαφαζάνη-αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς

1287
κατηγορίες

Η Λαϊκή Ενότητα καταδικάζει τις νέες διώξεις κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη και των αγωνιστών ενάντια στους  πλειστηριασμούς Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Οι παραπομπή σε δίκη αυτών έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και αφορά κατηγορίες  που απορρέουν από τους αγώνες τους κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Οι εντελώς ανυπόστατες κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σχεδόν τον μισό ποινικό κώδικα μεταξύ των οποίων είναι η παρεμπόδιση πλειστηριασμού, η χρήση βίας, η εξύβριση, οι επικίνδυνες σωματικές βλάβες κα, έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται ενάντια στους πλειστηριασμούς με δεδομένο ότι προετοιμάζεται  πραγματικό τσουνάμι πλειστηριασμών και εξώσεων το επόμενο διάστημα, με βάση και τις δεσμεύσεις που έχει
αναλάβει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους δανειστές.

Είναι χαρακτηριστικό και αποδεικνύει τις προθέσεις τους το γεγονός ότι το νομικό πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς έχει αυστηροποιηθεί αλλά και ότι, ενώ με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση έχει προβλεφθεί η παραγραφή και η παύση της ποινικής δίωξης για αδικήματα που επιφέρουν ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους λόγω διακοπής λειτουργίας των δικαστηρίων, εξαιρείται από την παραγραφή η παρακώληση των πλειστηριασμών!

Αναμένουν δηλαδή κοινωνική έκρηξη και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν.

Για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η πέμπτη δίκη αλλά εκτός από τους αγωνιστές που παραπέμπονται ακολουθούν και δεκάδες άλλοι, των οποίων οι δίκες έχουν προγραμματιστεί για τους επόμενους μήνες.

Οι διώξεις άρχισαν  στην περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεχίζονται και επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

Η Λαϊκή Ενότητα έχει αγωνιστεί και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της λαϊκής περιουσίας και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Αντώνη Μαυρομμάτη, Ηλία και Λεωνίδα Παπαδόπουλο που διώκονται.

Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη τους και καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης την Τρίτη 23/6, 10:30 πμ στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων κτήριο 12.

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν.

Η πρώτη κατοικία πρέπει να προστατευτεί νομοθετικά.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας
22/6/2020

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας