ΛΑ.Ε. Ανατ. Συνοικιών για πλειστηριασμούς: Δεν μας τρομοκρατούν με τα ιδιώνυμα

1453
κληρονόμος

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού είδε την προσπάθεια κατασυκοφάντησης του κινήματος κατά των πλειστηριασμών να ακυρώνεται, καταφεύγει στην ωμή καταστολή όσων αγωνίζονται ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Μέσα στις γιορτές, μετά τα χημικά και το ξύλο στα ειρηνοδικεία, κατέθεσε και ψήφισε στη Βουλή ένα χουντικής έμπνευσης ιδιώνυμο που απειλεί με διώξεις και φυλακίσεις όσους και όσες υπερασπίζονται τα χτυπημένα από την κρίση λαϊκά νοικοκυριά, δίνοντας-ακόμη μια φορά-διαπιστευτήρια νομιμοφροσύνης προς τους δανειστές, τις τράπεζες, τα κερδοσκοπικά funds και τα άλλα «αρπακτικά» του κεφαλαίου. Όλων αυτών τα συμφέροντα δηλαδή, που εξυπηρετεί με την πολιτική της και προκλητικά τα βαφτίζει «δημόσιο συμφέρον».

Όπως αναμενόταν βέβαια, στη διαβόητη (ν)τροπολογία, δεν νομοθετείται κανένα όριο 300.000 ευρώ πάνω από το οποίο θα γίνονται πλειστηριασμοί και γενικότερα δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, όπως ξεδιάντροπα υποστηρίζουν καθημερινά ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης και άλλα κυβερνητικά στελέχη, επικαλούμενοι μια άγραφη «συμφωνία κυρίων» με τους τραπεζίτες.

Παρά τα κυβερνητικά ψεύδη, ακίνητα για χρέη λίγων χιλιάδων ευρώ συνεχίζουν να βγαίνουν «στο σφυρί», ενώ το 2018 η πρακτική αυτή θα γενικευτεί από τράπεζες και Δημόσιο, κυρίως μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Ήδη το κίνημα με την μαχητική του δράση έχει μπλοκάρει τους πρώτους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έχει οδηγήσει σε αναβολές τη διενέργεια απλών πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη.

Σε δεκάδες γειτονιές σε όλη τη χώρα (έτσι και στις ανατολικές συνοικίες της Αθήνας), επιτροπές και πρωτοβουλίες κατοίκων οργανώνονται και συντονίζονται με κοινωνικούς φορείς, με στόχο τη μαζική κινητοποίηση ώστε να μη μείνει κανείς άστεγος. Με στόχο κάθε πλειστηριασμός λαϊκης κατοικίας ή απόπειρα έξωσης να βρίσκει απέναντί της ένα πλατύ μέτωπο αλληλεγγύης και να μπλοκάρεται.

Σε αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε και απαιτούμε από τις δημοτικές αρχές να στηρίξουν έμπρακτα τους δημότες που απειλούνται με απώλεια των σπιτιών ή των πενιχρών εισοδημάτων τους. Αντίθετα όμως, ορισμένοι Δήμοι προχώρησαν τον τελευταίο καιρό σε μπαράζ κατασχέσεων από τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών και επαγγελματιών για οφειλές, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν κινδύνευαν να παραγραφούν

Λειτουργώντας ως μνημονιακοί λαγοί στη χρήση του «μαστίγιου» των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης χωρίς διακρίσεις, ο δήμος Βύρωνα με ισοπεδωτική αποστολή για αναγκαστικές κατασχέσεις του συνόλου των οφειλών χωρίς να έχει κάνει προηγουμένως επιβεβαιωμένες επιδόσεις, ακολουθούμενος και από το δήμο Ζωγράφου, φαίνεται ότι θέλουν να ξεπεράσουν την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στην υπεραπόδοση των μνημονιακών εσόδων και στο κυνήγι μισθωτών, συνταξιούχων, ανέργων και λοιπών αδύναμων. Την ίδια ώρα μάλιστα, που το πάρτι της φοροδιαφυγής και των φοροαπαλλαγών για τους πλούσιους και τον κόσμο της «επιχειρηματικότητας» συνεχίζεται αμείωτο.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς, ηλεκτρονικούς και μη και τις κατασχέσεις. Όπως δεν μας σταμάτησαν η άγρια καταστολή και τα ΜΑΤ, δεν μας τρομοκρατούν και οι νέες απειλές για διώξεις και φυλακίσεις.

Ακόμη πιο μαζικά, ενωτικά και δυναμικά, τα μέλη της Λαϊκής Ενότητας θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να μπει φραγμός στην αρπαγή των σπιτιών και της περιουσίας της λαϊκής οικογένειας. Απέναντι στην εξαθλίωση και την αδικία, την ευρωλιτότητα και τον αυταρχισμό, εμείς έχουμε διαλέξει πλευρά από νωρίς.

Όλοι αυτοί που κυνικά συνεχίζουν την επίθεση σε έναν λαό που υποφέρει, θα συνεχίσουν να μας βλέπουν μπροστά τους στα ειρηνοδικεία, στις τράπεζες, στα συμβολαιογραφικά γραφεία, στους δρόμους και τις γειτονιές με την ίδια ανυποχώρητη στάση προς κυβέρνηση-τράπεζες-δανειστές

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας