Λαϊκή Ενότητα: «Νέος εμπαιγμός με τη δήθεν καταβολή των αναδρομικών από τις παράνομες κρατήσεις»

1262
Λαϊκή Ενότητα
Νέος εμπαιγμός με τη δήθεν καταβολή των αναδρομικών από τις παράνομες κρατήσεις υπέρ ΑΚΑΓΕ από τις επικουρικές!
Επιτακτική η ανάγκη να υπάρξει επίσημη πληροφόρηση προς τους δικαιούχους

Στα «μουλωχτά», χωρίς καμία ενημέρωση των δικαιούχων για τα ποσά που θα έπρεπε να τους επιστραφούν, προχώρησε η κυβέρνηση στην, τάχα, καταβολή των αναδρομικών από τις παράνομες παρακρατήσεις στις εισφορές των επικουρικών συντάξεων υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Από χθες, Πέμπτη 2 Αυγούστου, οι περίπου 196.000 δικαιούχοι των αναδρομικών αυτών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, δεν γνωρίζουν, δεν έχουν τρόπο να υπολογίσουν εάν τελικά αυτά τα οποία τους οφείλονταν, τους καταβλήθηκαν σωστά ή εάν -για ακόμη μια φορά- η κυβέρνηση τους έδωσε τόσα όσα τα αρμόδια στελέχη της θέλησαν, μη τηρώντας καν τις δικές τους εγκυκλίους, με αποκλειστικό στόχο την επίτευξη των «ματωμένων» πλεονασμάτων του ΕΦΚΑ.

Δεδομένο είναι ότι η κυβέρνηση παρανομεί εφαρμόζοντας αυθαίρετα ακόμα και αυτόν νόμο που η ίδια ψήφισε με σκοπό να περικόψει ακόμα περισσότερο τις συντάξεις από τους συνταξιούχους και για τον λόγο αυτόν τις δυο τελευταίες μέρες υπάρχει βροχή καταγγελιών οργισμένων συνταξιούχων, οι οποίοι δεν έλαβαν καθόλου αναδρομικά (τα οποία ανέμεναν) ή έλαβαν μόλις λίγα ευρώ.

Η Λαϊκή Ενότητα ζητά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τη διοίκηση του ΕΦΚΑ να κάνει καταρχήν το αυτονόητο να αποσταλούν, όπως πρέπει να γίνεται σε ένα Κράτος Δικαίου, αναλυτικά και επίσημα στοιχεία στον καθένα από τους δικαιούχους αναδρομικών, ούτως ώστε να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι τον τρόπο υπολογισμού και τα ποσά τα οποία θα έπρεπε να τους καταβληθούν. Ενδεχόμενη μη υιοθέτηση αυτής της πρότασης είναι δεδομένο ότι οδηγεί στο συμπέρασμα πως η κυβέρνηση, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να συσκοτίσει το θέμα, να αποπροσανατολίσει τους «απόμαχους της εργασίας» και εν τέλει, να παρακρατήσει για μια ακόμη φορά παρανόμως χρήματα.

Την τακτική της συσκότισης και των επικοινωνιακών τρικ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει ακολουθήσει σε μια σειρά θεμάτων σχετικών με παράνομες παρακρατήσεις και «κουρέματα» των κύριων και επικουρικών συντάξεων, με αποτέλεσμα τις αντιδράσεις των συνταξιούχων με κινητοποιήσεις ακόμα και με προσφυγές στα Ανώτατα Δικαστήρια .

Ο μόνος δρόμος όμως είναι οι μαζικές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων, η κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων και της λιτότητας, η έξοδος από την κρίση με παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, αύξηση μισθών, συντάξεων, ενίσχυση εργασιακών δικαιωμάτων, απασχόλησης και προστασία του περιβάλλοντος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας