Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε): Η πρόταση για την μετάβαση από το Ευρώ στο Εθνικό Νόμισμα

4433
Obama

Κεντρικά στελέχη της Λαϊκής Ενότητας θα παρουσιάσουν την Τρίτη στις 1 μ.μ. στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ σε συνέντευξη τύπου το φυλλάδιο που εκδίδει η Λαϊκή Ενότητα και το οποίο αποτυπώνει με ένα απλό και κατανοητό τρόπο τα βήματα για το πέρασμα από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα στη βάση ενός μεταβατικού ριζοσπαστικού προγράμματος ακύρωσης των μνημονίων, δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τερματισμού της λιτότητας και παραγωγικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας.
Τη συνέντευξη θα δώσουν ο Παναγ. Λαφαζάνης Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.ε και τα μέλη του Π.Σ της ΛΑ.Ε Νίκος Γαλάνης, Δημ. Σαραφιανός, Παναγ. Σωτήρης και Γιάννης Τόλιος.
Το φυλλάδιο της ΛΑ.Ε για την μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα έρχεται να απαντήσει στην τρομοκρατία που συνεχίζεται μανιωδώς από τους κυρίαρχους κύκλους για την προοπτική του εθνικού νομίσματος και τις επιπτώσεις του και κυρίως έρχεται να αναδείξει τις θετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ζωή της χώρας η εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού προγράμματος διεξόδου από την κρίση, το οποίο μόνο με την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς τα μνημόνια, τα μέτρα και τις πιέσεις του Γερμανικού κατεστημένου και του ευρώ – ιερατείου των Βρυξελλών.
Τα στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν ότι μια Τράπεζα της Ελλάδας που θα φύγει από τον έλεγχο της Φρανκφούρτης, θα ανακτήσει πλήρης και αποκλειστικά το εκδοτικό προνόμιο και θα κατευθύνεται από την κυβέρνηση με κοινωνικό έλεγχο για να εφαρμόζει μια εθνική νομισματική πολιτική με βάση την ελληνική ιδιαιτερότητα και αποκλειστικά αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια, αποτελεί το απαραίτητο θεμέλιο για να εφαρμοστεί μια νέα πολιτική διεξόδου και ανασυγκρότησης.
Τράπεζα της Ελλάδας υπό εθνικό και κοινωνικό έλεγχο και εθνική νομισματική πολιτική με αναπτυξιακό προσανατολισμό μπορεί να προσφέρουν ισχυρή ρευστότητα στην οικονομία με άκρως ευνοϊκούς όρους για μια επενδυτική Άνοιξη στον τόπο, η οποία είναι αδύνατη μέσα στο ευρώ.
Ιδιαίτερα μια ισχυρή ρευστότητα από την Τράπεζα της Ελλάδας θα μπορέσει να στηρίξει ένα αναπτυξιακό και κοινωνικό κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος απαλλαγμένος από τη σιδερένια δημοσιονομική πίεση της ευρωζώνης μπορεί να γίνει ατμομηχανή για την ριζική αναμόρφωση της Δημόσιας Διοίκησης σε νέα αποδοτική λειτουργία και για ένα διπλάσιο, τουλάχιστον, παραγωγικά επαναπροσανατολισμένο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
Τα ίδια στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν ότι το εθνικό νόμισμα μπορεί να γίνει το θεμέλιο για μια πολιτική αναζωογόνησης της ζήτησης των λαϊκών στρωμάτων με την ενίσχυση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων και ανάσα της οικονομίας.
Ιδιαίτερα τόνιζαν ότι με βάση το εθνικό νόμισμα μπορεί να εφαρμοσθεί ένα συνολικό σχέδιο αναζωογόνησης των πολύ μικρών, των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επαγγελματικών στρωμάτων και της αγροτιάς, που θα προσδώσει μια ισχυρή ώθηση στην οικονομία, διευρύνοντας σημαντικά τις θέσεις εργασίας και ασφαλώς με την τήρηση των εργασιακών σχέσεων και κατακτήσεων.
Τα στελέχη της ΛΑ.Ε υπογράμμιζαν ότι η τρομοκρατία για τις ελλείψεις στη χώρα και την οικονομία σε περίπτωση εθνικού νομίσματος δεν ευσταθεί αφού η χώρα έχει ένα ισορροπημένο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών (οι συναλλαγματικές εισπράξεις της χώρας από τις εξαγωγές (25 δισ.) και τον τουρισμό (17 δισ.) καλύπτουν τις ανάγκες σε συνάλλαγμα για τις εισαγωγές (42 δισ.)), ενώ είναι βέβαιο ότι με το εθνικό νόμισμα και αν αυτό χρειασθεί και με μια λογική σχεδιασμένη υποτίμηση του νομίσματος, θα ενισχυθεί εξαιρετικά η παραγωγική βάση της οικονομίας, οι εξαγωγές και η υποκατάσταση εξαγωγών στην εγχώρια ζήτηση.
Η χώρα σε τροχιά άτακτης χρεοκοπίας
Άλλωστε, όπως, τόνιζαν έγκυροι οικονομικοί κύκλοι η υπόθεση του εθνικού νομίσματος δεν συνιστά πλέον επιλογή αλλά μάλλον αναπότρεπτο δρόμο για τη χώρα.
Οι ίδιοι οικονομικοί κύκλοι, πέραν των διαλυτικών κλυδωνισμών που υφίσταται η ευρωζώνη, τόνιζαν ότι το τρίτο μνημονιακό πρόγραμμα δεν βγαίνει, η δεύτερη αξιολόγηση με τα σκληρά μέτρα που τη συνοδεύουν (προαπαιτούμενα και προληπτικά) αποτελεί νέο πλήγμα στην οικονομική πορεία, ενώ η θέση του ΔΝΤ ότι το χρέος της χώρας είναι “εξαιρετικά μη βιώσιμο”, δίνει τη χαριστική βολή στην οικονομία.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και με το ελληνικό χρέος μη βιώσιμο, είναι αδύνατη, σχεδόν, έως απίθανη, η έξοδος της χώρας στις αγορές και με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει τέταρτο πρόγραμμα χρηματοδότησης από την ΕΕ, η Ελλάδα βαδίζει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία και την ασύντακτη έξοδο από το ευρώ.
Το πραγματικό δίλημμα, για τη χώρα, λένε οι ίδιοι κύκλοι είναι:
Συντεταγμένη και σχεδιασμένη έξοδος από την ευρωζώνη και διακοπή αποπληρωμής τους χρέους στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος είτε ασύντακτη χρεοκοπία και άτακτη έξοδος από το ευρώ στη βάση των ίδιων φαύλων και διαλυτικών πολιτικών του κατεστημένου, πράγμα που θα είναι ανεπίστρεπτη καταστροφή και ολοκληρωτική πείνα για τον λαό.
Δυστυχώς στη χώρα επικυριαρχεί η ξένη κηδεμονία και ένα φαύλο και εκτός τόπου ληστρικό κατεστημένο του οποίου το όραμα είναι η καρέκλα, η εξυπηρέτηση μιας ολιγαρχίας και τα προνόμια του κράτους.
Αυτό το κατεστημένο δεν έχει καταλάβει τίποτα από ‘ο,τι συμβαίνει στην πορεία της χώρας και στον κόσμο και χωρισμένο σε κομματικές συμμορίες διεξάγει πάνω στα ερείπια του τόπου, που το ίδιο προκάλεσε, αδίστακτο αγώνα για την εξουσία.
Εκστρατεία διαλόγου, συζήτησης, ενότητας και αγώνα
Στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν στην Iskra ότι σε ένα κόσμο που γίνεται πιο πολυκεντρικός, με έντονες και κλιμακούμενες ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και με μια ευρωζώνη και ΕΕ σε αποσυνθετικές διαδικασίες, η επιλογή της εξόδου από την ευρωζώνη γίνεται πολύ πιο ρεαλιστική αλλά και αναγκαία, πολύ περισσότερο αν συνοδευθεί και με μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και πολυδιάστατη πολιτική διεθνών σχέσεων.
Τα ίδια στελέχη της ΛΑ.Ε τόνιζαν, επίσης, ότι στη βάση του εκλαϊκευτικού φυλλαδίου της ΛΑ.Ε που θα παρουσιαστεί στη συνέντευξη της Τρίτης (7/2) στις 1 μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ, η παράταξη θα ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης και συζήτησης με τον λαό αλλά και με εξειδικευμένους επιστήμονες και κυρίως μια μεγάλη εκστρατεία αγώνων προκειμένου να ενισχύσουμε το μεγάλο λαϊκό ρεύμα κατά του ευρώ και να του δώσουμε ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά.
Η βρώμικη φίμωση που αντιμετωπίζει η ΛΑ.Ε από όλα σχεδόν τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης, δεν πρόκειται να σταματήσει την ανοδική της δυναμική ούτε να ανακόψει την ανάγκη δημοκρατικής ανατροπής στην Ελλάδα.
Ο κατεστημένος κόσμος και τα κατεστημένα μέσα ενημέρωσης ας μην θεωρούν ότι θα αποφύγουν την λογοδοσία και την τιμωρία για τα εθνικά και κοινωνικά εγκλήματα. Ο καιρός πλησιάζει!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας