“Λαϊκή Δημοκρατία Ντονέτσκ”: Oδεύουμε σε πόλεμο με την Ουκρανία

701
Oδεύουμε σε πόλεμο με την Ουκρανία

Ο επικεφαλής της “Δημοκρατίας του Ντονέτσκ” ήταν ξεκάθαρος καθώς σε συνέντευξη του σε ρωσικό κρατικό ΜΜΕ τόνισε πως “δυστυχώς οδεύουμε σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Το Κίεβο θα επιτεθεί, δυνάμεις του έχουν λάβει θέσεις επίθεσης. Θα εισβάλλουν και θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την περιοχή” τόνισε.

Ο αναπληρωτής Διοικητής του Ντονέτσκ, Eduard Basurin, τόνισε πως έχουν γίνει τρεις απόπειρες δολιοφθοράς από την Ουκρανία στο Ντονμπάς με αποκορύφωμα την σημερινή έκρηξη στο αυτοκίνητο του διευθυντή ασφαλείας του Ντονέτσκ, Denis Sinenkov.

Δείτε το βίντεο εδώ

H εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μ. Ζαχάροβα, τόνισε πως “αυτό που συμβαίνει στο Ντονμπάς είναι “γενοκτονία” που διαπράττει η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοι της”.

Από την πλευρά του ο Ρώσος αναπληρωτής ΥΠΕΞ τόνισε πως “η Ρωσία ανησυχεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ντονμπάς, οι άνθρωποι του πρέπει να σταματήσουν να υποφέρουν”.

“Θέλουν να σκοτώσουν τους Ρώσους”

Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ στις ανταποκρίσεις τους ετοιμάζουν τον ρωσικό λαό για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση. Oι παρουσιαστές και σχολιαστές λένε σχετικά:

«Οι εθνικιστές Ουκρανοί είναι ψυχωτικοί και άθλιοι άνθρωποι, θέλουν να μας σκοτώσουν, να σκοτώσουν τους Ρώσους. Ο ουκρανικός λαός είναι άρρωστος, η Ουκρανία είναι καρκίνος στην Ευρώπη.

Η Ουκρανία πρέπει να γνωρίζει τη θέση της…πρέπει να ελεγχθεί από έξω».

Οι ΗΠΑ έχουν ένα επίσημο έγγραφο στο οποίο η Ρωσία θεωρείται «εχθρός» και ότι «επιτρέπονται τακτικά πυρηνικά πλήγματα εναντίον της».

Γιατί να εξηγηθούμε σχετικά με τη στρατιωτική συσσώρευση;

Γιατί οι ΗΠΑ δεν εξηγούν γιατί το Πεντάγωνο λειτουργεί βιολογικά εργαστήρια κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

 Αν απειληθούν οι πολίτες της Ρωσίας, θα χτυπήσουμε τα αρχηγεία του ΝΑΤΟ. Τώρα ας πάμε στον ρεπόρτερ μας σε ένα από αυτά τα κεντρικά γραφεία, που θα χτυπήσουμε, στην Ουάσιγκτον.

Σε άλλο σημείο Ρώσος παρουσιαστής λέει:

“Η Ουκρανία κήρυξε στρατιωτικό νόμο, η αστυνομία της έχει τεθεί σε συναγερμό. Κάθε άτομο που διαφωνεί ανοιχτά, θα εκτελείται χωρίς καμία συζήτηση ή νομική διαδικασία”.

Η υπηρεσία πληροφοριών του Ντονέτσκ υπέκλεψε «το σχέδιο της Ουκρανίας» για να εισβάλει στη «Δημοκρατία»

Δείτε βίντεο

B.Πούτιν: 10.000 ρούβλια σε κάθε πρόσφυγα από το Ντονμπάς

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην ρωσική κρατική Υπηρεσία Εκτάκτων Αναγκών (EMERCOM) να στήσει κέντρα υποδοχής για τους πρόσφυγες από το Ντονμπάς, ενώ παράλληλα κάλεσε και τον αρμόδιο Ρώσο υπουργό, Alexander Chupriyan, που είναι επιφορτισμένος με τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης να μεταβεί στα σύνορα της Ρωσίας με την ανατολική Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί οικονομική βοήθεια 10.000 ρουβλίων (116 ευρώ) στον κάθε πρόσφυγα που φθάνει στην περιοχή του Ροστόφ.

Ο Πούτιν έδωσε την εντολή αυτή ανταποκρινόμενος στην παράκληση του κυβερνήτη της περιοχής του Ροστόφ Βασίλι Γκόλουμπεφ, ο οποίος του ζήτησε να μεριμνήσει για την παροχή έκτακτης βοήθειας λόγω της απροσδόκητης μεγάλης εισροής προσφύγων.

«Ο Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον εκτελούντα χρέη υπουργού Εκτάκτων Αναγκών, Αλεξάντερ Τσουπριγιάν, και του έδωσε εντολή να μεταβεί επειγόντως στην περιοχή του Ροστόφ για να οργανώσει επιτόπιες εργασίες για τη δημιουργία συνθηκών διαμονής, την παροχή ζεστών γευμάτων και ό,τι χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης» δήλωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν προηγούμενες πληροφορίες του WarNews247 καθώς απαγορεύτηκε και επίσημα η έξοδος από το Ντονμπάς σε άνδρες ηλικίας 18-60 ετών. Αποχωρούν μόνο παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας