Λαφοντέν-Μελανσόν κατά της (υγειονομικής) δικτατορίας…

2780
Συνδικάτα και εκπαιδευτικοί για την κατάργηση

 Το πράσινο πάσο  και το άλογο του Καλιγούλα (Μελανσόν):

 Η Γαλλία συνταράσσεται από μεγάλες λαϊκές διαδηλώσεις κατά του πράσινου πάσου που περιορίζουν δραματικά τις ελευθερίες των πολιτών. Κεντρικός υποστηρικτής αυτού του κινήματος είναι ο Ζαν λικ Μελανσόν, ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλίας και υποψήφιος  για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Το κίνημα συνδέει το όχι του, με την υπεράσπιση των δημόσιων ελευθεριών και μιας δημόσιας υγείας υψηλού επιπέδου.

Ο Μελανσόν παρομοιάζει το πάσο του Μακρόν με το άλογο του  Καλιγούλα . Ο Καλιγούλας για να δοκιμάσει την αντίσταση   της συγκλήτου διόρισε το άλογό του Ύπατο της Ρώμης. Το ίδιο κάνει και ο Μακρόν για να δοκιμάσει  την προσήλωση των Γάλλων στις ελευθερίες.

Όπως λέει ο Μελανσόν οι εμβολιασμένοι άνθρωποι όπως αυτός, μπορούν όχι μόνο να μολυνθούν αλλά και να  μεταδώσουν τον ιό. Το υγειονομικό πάσο επεκτείνει την ψευδαίσθηση των κατόχων του ότι είναι απρόσβλητοι. Το καθεστώς Μακρόν έτσι δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να εισάγει ένα σύστημα γενικευμένου ελέγχου, κοινωνικά ανυπόφορο. Για αυτό οφείλουμε να το απορρίψουμε.

Οσκαρ Λαφοντεν: «Πoιοί είναι οι πραγματικοί Κορωνοηλίθιοι»;

“Έμεινα άφωνος όταν διάβασα τα συμβόλαια με την Pfizer/ BioNTech αφότου αυτά διέρρευσαν και δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο Nach Denk Seiten. ” Ο αγοραστής αναγνωρίζει ότι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου είναι μέχρις στιγμής άγνωστες ,και ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες που επί του παρόντος είναι άγνωστες Ο αγοραστής συμφωνεί να εξαιρεί , να υπερασπίζεται και να μην βλάπτει καθ’οιονδήποτε τρόπο την Pfizer, την BioNTEch και τις συνδεδεμένες με αυτές εταιρείες, από και κατά όλων των αγωγών, ζημιών, υποχρεώσεων, αποζημιώσεων, κυρώσεων, προστίμων δαπανών και εξόδων”.

« Οι πολιτικοί που υπογράφουν τέτοια συμβόλαια είναι οι πραγματικοί “κορωνοηλίθιοι”.

Αυτά λέει  ο Λαφοντέν και ελπίζει ότι τα γερμανικά δικαστήρια, θα υπενθυμίζουν στους ιππότες της στρογγυλής τραπέζης της Μέρκελ, ότι όλα αυτά τα μέτρα αντίκειται στις αρχές του συνταγματικού κράτους της Γερμανίας. Κι ότι είναι εντελώς ανεύθυνα αφού η πλειοψηφία  των ηλικιωμένων έχει εμβολιαστεί να υποχρεώνουν παιδιά, εφήβους και νέους να εμβολιαστούν με ένα σκεύασμα που ακόμη και ο κατασκευαστής του δηλώνει επι του παρόντος, ότι δεν είναι γνωστές οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ανεπιθύμητες παρενέργειες και η αποτελεσματικότητα.

Σχόλιο δικό μας: Ευτυχώς που υπάρχει ακόμη ένας Λαφοντέν και ένας Μελανσόν για να σώσουν κάτι από την αριστερά. Μας κάνουν και αυτοί σαφές ότι το υγειονομικό πάσο δεν είναι απλώς δικτατορία, αλλά οδηγεί και τους κατόχους του στην αφασία ότι είναι άτρωτοι. Παρατείνει έτσι την επιδημία. Και ίσως η παράταση να είναι τελικά επιθυμία των πολυεθνικών και των οικονομικών και πολιτικών ελίτ για να κτυπήσουν τις δυνάμεις της εργασίας και της ελευθερίας και να επεκτείνουν το καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Ό ανορθολογισμός είναι εμφανής, αλλά  ότι δεν τους νοιάζει καθόλου  η δημόσια υγεία-παρά το κέρδος-  ο περιορισμός και οι διακρίσεις των πολιτών, φαίνεται από αυτά που λέει ο Λαφοντέν για τον εμβολιασμό των παιδιών . Ο αγώνας και στην Ελλάδα απέναντι στον υπάλληλο της Μέρκελ και του Μακρόν, τον κ. Μητσοτάκη και τους συνοδοιπόρους του,  πρέπει να ενταθεί και η υπεράσπιση των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών ανάγεται στο κεντρικό πολιτικό ζήτημα της εποχής μας. Είναι η ώρα της πλατιάς πολιτικής συσπείρωσης και των μεγάλων κοινωνικών αγώνων.

Υ.Γ. : τις παραπάνω ειδήσεις τις αλιεύσαμε από την εφημερίδα «ο δρόμος της αριστεράς», πού έχει και περισσότερα για Μελανσόν-Λαφοντέν, αλλά και άλλη ενδιαφέρουσα αρθρογραφία, όπως βεβαίως και η iskra, ενάντια στο σύγχρονο απαρτχάιντ που επιβάλλεται στην χώρα μας. Δυστυχώς άλλο δείγμα της ελληνικής δημοκρατίας, είναι ότι πουθενά αλλού δεν μαθαίνουμε για τον Μελανσόν, τον Λαφοντέν και άλλους πολλούς –στην Ευρώπη- για την δράση τους.

Για την αντιγραφή και τα σχόλια:

Κ. Παπουλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας