Λαφαζάνης: “Υπό κατάρρευση στρατηγικά Νοσ/μεία-Παράλυσε η υγεία-Εγκληματεί εκτός τόπου η κυβέρνηση”

756

Αρνητικό ρεκόρ οι Νοσοκ/μειακές εισαγωγές, έφτασαν τις 640 (!). Ο κούκος αηδόνι για τους πολίτες οι επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται τα Νοσοκομεία της χώρας αλλά και οι επιστήμονες εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον και Δέλτα του κορονοϊού και τα αυξημένα κρούσματα σε μικρούς και μεγάλους. Κι όλα αυτά λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσουν και πάλι τα σχολεία και ενώ σε όλους τους κλάδους οι εργαζόμενοι που απουσιάζουν επειδή νοσούν αυξάνονται καθημερινά. Ήδη έκκληση έχουν απευθύνει οι υγειονομικοί καθώς σε αρκετά νοσοκομεία, όπως το Γεννηματάς και ο Ευαγγελισμός, οι γιατροί που είναι υγιείς δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων μηνών στις εισαγωγές

Οι υγειονομικές Αρχές δίνουν μάχη μπροστά στη νέα επίθεση που άρχισε να δέχεται το σύστημα υγείας, μετά τα «μαύρα» ρεκόρ των κρουσμάτων που φέρνει το «τσουνάμι» της Όμικρον και που σήμερα θα αγγίξουν τα 50.000. Με τις εισαγωγές ασθενών να αυξάνονται μέρα με τη μέρα, το υπουργείο Υγείας συμφώνησε με ιδιωτικές κλινικές να παραχωρήσουν εκατοντάδες απλές κλίνες Covid και κλίνες ΜΕΘ σε Αττική. Συνολικά οι νοσηλευόμενοι σε όλη τη χώρα έχουν φτάσει τους 4.300, ενώ 1.004 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι σταθερά πάνω από 600, ενώ καταγράφεται αρνητικό ρεκόρ των τελευταίων μηνών με 640 εισαγωγές.

Υγειονομικοί εκτός μάχης

Την ίδια ώρα, αυξάνεται καθημερινά ο αριθμός των υγειονομικών που τίθενται εκτός μάχης επειδή νοσούν στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, σε ολόκληρη την Ελλάδα νοσούν 2.000 υγειονομικοί, οι 500 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας