Λαφαζάνης στo Νοοz: Φάμπρικα οι διώξεις. Τσίπρας-Καμμένος πακέτο μέχρι τέλους

4055
δεσφα

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα και καμία αντιπαράθεση Τσίπρα- Καμμένου, εκφράζει σε συνέντευξη του στο nooz.gr και στον Γρηγόρη Νιάκα, ο επικεφαλής της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι οι δυο κυβερνητικοί εταίροι “μας δουλεύουν αγρίως”, καθώς “αυτά που είπε ο Καμμένος είναι αυτούσια η κυβερνητική γραμμή, η κατεύθυνση, η στρατηγική”, το “plan B σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η άμεση επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών”.

Ο κ. Λαφαζάνης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τις επιλογές της κυβέρνησης τόσο στην Οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα, ενώ σχολιάζει με αιχμηρό τρόπο τις πρόσφατες διώξεις και δικογραφίες εναντίον του.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερώτ.: Φαίνεται ότι έχετε μπει στο στόχαστρο. “Φάμπρικα” διώξεων. Μετά τις πρώτες δυο διώξεις, άλλες δυο δικογραφίες υπάρχουν στο Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Απάντ.: Αυτά που γίνονται είναι πρωτοφανή σε αντιδημοκρατικότητα για ολόκληρη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Ουδέποτε έχει υποστεί καθαρή πολιτική δίωξη επικεφαλής δημοκρατικού κόμματος στη χώρα. Κι όμως βλέπουμε να υπάρχει μια βιομηχανία πολιτικών διώξεων οι οποίες αποσκοπούν στην προσωπική πολιτική εξόντωση μου, αλλά και στο να πληγεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, που το θεωρούν επικίνδυνο για τα συμφέροντα τους.

Θέλουν να πλήξουν κάθε αντιστασιακή φωνή διαμαρτυρίας.

Αυτό συνιστά κατάλυση της Δημοκρατίας σε μια αλυσίδα πραξικοπημάτων που έχουν προηγηθεί, με κορυφαίο τη μετατροπή του “ΌΧΙ” σε “ΝΑΙ” στο δημοψήφισμα του 2015.

Οι διώξεις από το αμαρτωλό τμήμα της Ασφάλειας και από ένα κερδοσκοπικό fund με έδρα, άκουσον- άκουσον, τη Λιβερία, δείχνουν ότι δεν αντέχουν την αντίσταση, τη διαμαρτυρία, την άλλη φωνή, τη Δημοκρατία.

Ερώτ.: Έχετε κάνει πολλές σοβαρές καταγγελίες για παρακολουθήσεις από αστυνομικούς και για καταγραφή με κάμερες της δράστης της δικής σας και στελεχών της ΛΑΕ. Είχατε αντιληφθεί αυτές τις “δραστηριότητες”, και πως αντιδράσατε; Επιπλέον, βλέπετε “κυβερνητικό δάκτυλο” πίσω από την εξέλιξη αυτή;

Απάντ.: Είχαμε αντιληφθεί όλες τις κινήσεις, αλλά δεν είχαμε τις αποδείξεις που θα έκαναν αξιόπιστες τις καταγγελίες. Οι αποδείξεις ήρθαν μα τραγικό τρόπο από τις δικογραφίες. Έλεος πια! “Ασφάλεια του Κράτους”! Ποιου κράτους; Του κράτους της γερμανο-αμερικανοκρατίας, και της Δημοκρατίας που μετατρέπει τα “ΌΧΙ” σε “ΝΑΙ”; Από τις δικογραφίες αναδείχθηκαν όλες οι παρακολουθήσεις.

Σε κυβερνητικές-κομματικές παρασυσκέψεις σε κλειστό επίπεδο, στο Μαξίμου ή στην Κουμουνδούρου, έχουν συζητηθεί οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μου. Αυτά που έχω πει κατά καιρούς στο τηλέφωνο, τα οποία αξιοποιούνται σε βάρος μου, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχω ακούσει πουθενά αλλού, υπηρεσίες ασφαλείας να αναγνωρίζουν ότι παρακολουθούν πολιτικά πρόσωπα.

Οι όποιες αποκαλύψεις γίνονται καμιά φορά από στελέχη των μυστικών υπηρεσιών που βρίσκονται σε κρίση ειλικρίνειας.

Δεν είναι αξιόπιστη η Ασφάλεια. Είναι αμαρτωλό τμήμα, γιατί δεν ασχολούνται με την ασφάλεια των πολιτών και της χώρας από τρίτους, από ξένους, αλλά αναλώνονται σε εσωτερικές σκοπιμότητες του καθεστώτος.

Ερώτ.: Από τη μια, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι το κίνημα κατά των πλειστηριασμών ουσιαστικά καλύπτει τους “μπαταχτσήσδες” και τους “κακοπληρωτές του Κολωνακίου. Εσείς, από την πλευρά σας, έχετε καταγγείλει ότι η κυβέρνηση όχι μόνο είχε γνώση, αλλά ουσιαστικά κατηύθυνε την προσπάθεια να στηθούν κατηγορίες σε βάρος σας. Σκληρές κουβέντες για πρώην συντρόφους…

Απάντ.: Σκληρά και επικίνδυνα είναι αυτά που πράττουν τα κυβερνητικά κέντρα. Πασιφανές και ορατό πλέον αυτό, και στον τελευταίο έλληνα πολίτη: Πρωτοφανείς δικογραφίες που πληθαίνουν, μήνυση από ξένο fund με έδρα τη Λιβερία, και η κυβέρνηση δεν αντιδρά.

Είναι επικίνδυνη για τη Δημοκρατία η επιδείνωση της υποτέλειας της χώρας σε ξένα συμφέροντα και σε ξένους κηδεμόνες.

Το Μακεδονικό

Ερώτ.: Για το Μακεδονικό, ενώ αρχικά διεφάνη ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κερδίζουν χρόνο από τις εξελίξεις με το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, στη συνέχεια το σκηνικό άλλαξε. Φαίνεται πλέον ότι έχει δημιουργηθεί βαθύ ρήγμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά την παρέμβαση Καμμένου από τις ΗΠΑ και το λεγόμενο “plan B” που πρότεινε για τη συμφωνία Ελλάδας- FYROM, και τις ΄προτάσεις του να δημιουργηθούν νέες αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Ακόμη και η “Εφημερίδα των Συντακτών” κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο “Ο Π. Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα”.

Απάντ.: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δυστυχώς είναι “πακέτο” και έτσι θα πορευτούν μέχρι το τέλος. Μέχρι τον πάτο. Χέρι- χέρι και οι δυο. Αυτά που είπε ο Καμμένος είναι αυτούσια η κυβερνητική γραμμή, η κατεύθυνση, η στρατηγική.

Η κυβέρνηση έχει παραδοθεί πλήρως στις ΗΠΑ. Έχει παραδώσει κάθε σπιθαμή γης (λες και είναι “μαρουλόφυλλα”) στις ΗΠΑ, για στρατηγικούς λόγους. Θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση. Έχουν εναλλακτικό σχέδιο για την απομόνωση της Ρωσίας, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει η άμεση επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Είναι το plan B, στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Καμμένος από τις ΗΠΑ. Υπάρχει απόλυτη ταύτιση και κοινός προσανατολισμός Τσίπρα- Καμμένου. Μόνο κάποιοι ανυποψίαστοι στον ΣΥΡΙΖΑ νοιώθουν αιφνιδιασμένοι από τις εξελίξεις, ενώ ο φιλοκυβερνητικός Τύπος προχωρά σε “μασάζ” της κοινής γνώμης περί δήθεν  δυσαρέσκειας του Τσίπρα με τον Καμμένο.

Καμία απολύτως δυσαρέσκεια, καμία απολύτως αποδοκιμασία του Καμμένου. Το αντίθετο, μάλιστα . Έκανε και χιούμορ ο Τσίπρας με τη φράση “τυφώνας Πάνος”. Μας δουλεύουν αγρίως οι κύριοι αυτοί. Είναι μια κακοήθεια. Ενταφιάζουν τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ερώτ.: Δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας και της ευρύτερης περιοχής να λυθεί ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί επί δεκαετίες και εξάπτει εθνικιστικά πάθη και μίση στα – ούτως ή άλλως- ταραγμένα Βαλκάνια; Δεν είναι ένας “έντιμος συμβιβασμός” η Συμφωνία των Πρεσπών;

Απάντ.: Διαφωνούμε πλήρως και ριζικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Είναι μια “νεκρή”συμφωνία. Δεν τη θέλουν ούτε ο λαός της πΓΔΜ που απείχε από το δημοψήφισμα του Ζάεφ (είχε πολιτικό βάρος και πολιτικό νόημα το πολύ υψηλό ποσοστό αποχής), ούτε ο ελληνικός λαός. Κανείς δεν τη θέλει.

Οι διακρατικές συμφωνίες για να είναι ζωντανές, πρέπει να εγκρίνονται από τους λαούς. Όχι να τις υπογράφουν οι υπάλληλοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, όπως έκαναν οι Τσίπρας και Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας παρά το γεγονός ότι ο λαός της πΓΔΜ έγραψε τη Συμφωνία στα “παλιά του τα παπούτσια”, δηλώνει αισιόδοξος ότι αυτή θα περάσει στη Βουλή. Προφανώς εξαγοράζουν βουλευτές με χρήματα της Ουάσιγκτον.

Εμείς είμαστε αντίθετοι, διότι η συμφωνία των Πρεσπών υπηρετεί το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τη γερμανική Ευρώπη. Ολοκληρώνει τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας και επιταχύνει την ολοκλήρωση της ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Εκεί αποσκοπεί και η βιασύνη για την υπογραφή της συμφωνίας. Να κλειδώσει η ένταξη της πΓΔΜ ως προτεκτοράτο– στους ευρωατλατικούς θεσμούς.

Επιπλέον ολοκληρώνεται η περικύκλωση της Ρωσίας από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Επίσης, με τη συμφωνία των Πρεσπών δεν εγκαταλείπονται οι αλυτρωτικές βλέψεις των γειτόνων περί, δήθεν, ύπαρξης μιας “αλύτρωτης σλαβομακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα. Ακόμη και η σύνθετη ονομασία υπονομεύεται από τη γλώσσα και την ιθαγένεια που καταγράφονται με τον προσδιορισμό “μακεδονική”.

Η σύνθετη ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” θα καταγραφεί τελικά ως σκέτη “Μακεδονία”. Συμβαίνει και σήμερα αυτό, αλλά πλέον θα επιβεβαιωθεί επισήμως με την υπογραφή και της Ελλάδας.

Διαφωνούμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί δεν βοηθά στην ειρήνη, στη σταθερότητα, στη συνεργασία στην περιοχή και τη φιλία των λαών. Υπηρετεί συμφέροντα και αλυτρωτισμούς.

Όσο για τη στάση της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα: ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ένωση Κεντρώων συμφωνούν επί της ουσίας της Συμφωνίας, αλλά για ψηφοθηρικούς λόγους δηλώνουν ότι διαφωνούν.

Πολιτικές εξελίξεις

Ερώτ.: Η κυβέρνηση “επενδύει” στην επίλυση του Μακεδονικού, διεκδικεί τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις, και από την άλλη- μετά την έξοδο από τα μνημόνια- ρίχνει το βάρος στη μη περικοπή των συντάξεων και στο θέμα του κατώτατου μισθού. Είναι αρκετά αυτά για να αλλάξει το κλίμα που καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, που δίνουν προβάδισμα της ΝΔ; Ή μήπως να περιμένουμε- μετά τις εκλογές- το σχηματισμό ενός μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού: ΝΔ- ΣΡΙΖΑ- ΚΙΝΑΛ;

Απάντ.: Τα κατεστημένα κέντρα – εντός και εκτός Ελλάδας- επιθυμούν διακαώς μια οικουμενική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ- ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές. Και κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα συμβεί, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εκρηκτικά προβλήματα και αδιέξοδα της χώρας, τα οποία όμως απαιτούν επαναθεμελίωση και μεγάλες ανατροπές. Η ΛΑΕ είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση.

Η κυβέρνηση παίζει πολλά προεκλογικά παιχνίδια. Περί “καθαρής εξόδου” από τα μνημόνια, περί επανάκτησης της κυριαρχίας στη μεταμνημονιακή περίοδο κτλ. Σε λίγο όμως, δεν θα καταθέτουν στις Βρυξέλλες μόνο δυο προϋπολογισμούς όπως έκαναν πρόσφατα. Θα καταθέτουν 12 προϋπολογισμούς– όσοι ήταν και οι μαθητές του Χριστού- και θα τους λένε: “ορίστε, διαλέξτε όποιον σας βολεύει”. Χειρότερα από Μπανανία.

Σε αυτά τα προεκλογικά παιχνίδια εντάσσονται και οι υποσχέσεις για παροχές (π.χ μη περικοπή συντάξεων, αύξηση κατώτατου μισθού κτλ), και μάλιστα μετά από- δήθεν- σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Θέατρο όλα.

Θέατρο και τα περί διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Βράβευσαν τον Σταϊνμάιερ,  τρέχουν σαν σκυλάκια από πίσω του, γράφουν μαζί άρθρα για το μέλλον της Ευρώπης και υποστηρίζουν ότι θέλουν να διεκδικήσουν τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αστειευόμαστε; Τι να διεκδικήσεις όταν βραβεύεις τους δυνάστες της χώρας και αυτούς που αρνούνται ότι πρέπει να καταβάλουν πολεμικές αποζημιώσεις. Θέατρο του παραλόγου. Οι ραγιάδες βραβεύουν τους δυνάστες τους, όχι οι ελεύθεροι λαοί.

Ερώτ.: Η κόντρα της ιταλικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες- που έχει αναστατώσει τς αγορές- παραπέμπει στο μπρα ντε φερ Αθήνας- Βρυξελλών στις αρχές του 2015;

Απάντ.: Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η κυβέρνηση στην Ιταλία ανήκει στο “μαύρο μέτωπο” στην ΕΕ. Δημαγωγικά ασχολείται με ευαισθησίες και ανησυχίες του λαού. Ανήκει στο μπλοκ που αποτελεί το σιδερένιο χέρι του μεγάλου κεφαλαίου.

Ξεκίνησε κόντρα με τις Βρυξέλλες για τον προϋπολογισμό, και την ίδια ώρα διαμηνύει για διάλογο επ’ αυτού, δηλαδή ότι είναι έτοιμη για υποχωρήσεις, ενώ διαβεβαιώνει ότι η χώρα δεν πρόκειται να φύγει από το ευρώ, δένοντας χειροπόδαρα την Ιταλία στο έλεος των Βρυξελλών.

Η έξοδος από το ευρώ είναι η μόνη λύση. Πάρτε για παράδειγμα το ιταλικό χρέος. Δεν μπορεί να εξοφληθεί ή να εξυπηρετηθεί. Όπως και το ελληνικό χρέος. Είναι καταθλιπτικό βάρος και ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη.

Ούτε η ΕΕ, ούτε το ευρώ μεταρρυθμίζονται. Μόνο ανατρέπονται. Αλλά η κυβέρνηση Κόντε είναι αγκιστρωμένη σ’ ένα ευρωπαϊκό καθεστώς, το οποίο δεν θέλει να αμφισβητήσει. Όπως και ο Τσίπρας το 2015, έτσι και η ιταλική κυβέρνηση δεν θέλει να πλήξει την ουσία: τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό και τη γερμανική μπότα στην ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας