Λαφαζάνης στην POLITICAL-“Η Μεγάλη Προδοσία” του 2015 και τα επίκαιρα μηνύματα

765
Λαφαζάνης στην POLITICAL

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε στην POLITICAL και τον έγκυρο δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο για το βιβλίο που γράφει και τα γεγονότα του κρίσιμου καλοκαιριού του 2015.

Ερωτώμενος από την Iskra ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι αν η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει στο προσκήνιο την πρόταση του για πλήρη και μέχρι τέλους απόρριψη του Τρίτου Μνημονίου και την υλοποίηση της Μεγάλης Συμφωνίας για διέλευση από τη χώρα του τεράστιου αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο και  με κατεύθυνση την κεντρική Ευρώπη, ακόμα και αν αυτά οδηγούσαν και στην έξοδο από την ευρωζώνη, η χώρα από μια κυβέρνηση εθνικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης θα είχε σήμερα μια διαφορετική θέση ασφάλειας, αξιοζήλευτης ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει ως εξής:

Ποια ήταν η “Μεγάλη Προδοσία” για την οποία κατηγορείτε τον Αλέξη Τσίπρα και γιατί αισθανθήκατε τώρα την ανάγκη να κάνετε αυτές τις αποκαλύψεις

 

Η   “Μεγάλη προδοσία”  αφορά πρώτα απ΄ όλα τον Αλέξη Τσίπρα  αλλά και ευρύτερα το πολιτικό κατεστημένο της χώρας .Η  “Μεγάλη Προδοσία” του Αλέξη Τσίπρα  έγκειται στην πλήρη και κυνική εγκατάλειψη όλων των προγραμματικών αντιμνημονιακών δεσμεύσεων με βάση τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε μία ανοδική κούρσα επιρροής και έφτασε στη διακυβέρνηση της χώρας , καθώς και στην μετατροπή του “ΟΧΙ” του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 σε εξευτελιστικό “ΝΑΙ”. Η  “μεγάλη προδοσία“  έλαβε αποκρουστική μορφή στην προσυνεννοημένη ψηφοφορία της 14ης Αυγούστου του 2015 στη Βουλή για το καταστροφικό Τρίτο Μνημόνιο , το οποίο θα πληρώνει ο τόπος μέχρι το 2060 !Σε αυτήν την ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα υπέστη Βατερλώ , αφού απώλεσε 42 βουλευτές , που ψήφισαν ΟΧΙ (32) και ΠΑΡΩΝ ( 11 ) στο Τρίτο Μνημόνιο  αλλά κατάφερε να υπερψηφισθεί το Μνημόνιό  “του” με αριθμό ρεκόρ 222 βουλευτών , με τις ψήφους της ΝΔ , του ΠΑΣΟΚ και του  Ποταμιού . Το συνεννοημένο αντάλλαγμα που προσέφερε ο Τσίπρας στα “αφελή“ συνεταιράκια του για την απόσπαση των ψήφων τους στο Τρίτο Μνημόνιο ήταν ότι δεν θα πήγαινε σε εκλογές , παρά το Βατερλώ των αποχωρήσεων βουλευτών από την κοινοβουλευτική του ομάδα και θα προχωρούσε μάλιστα σε συγκυβέρνηση μαζί τους . Φυσικά , ο Αλ. Τσίπρας μπροστά στον εφιάλτη του Λαφαζάνη και της τότε ΛΑ.Ε , που θα αναδεικνύονταν σε αξιωματική αντιπολίτευση , αθέτησε τη συνεννόηση και προέβη , σε συμπαιγνία με τον Πρ. Παυλόπουλο , σε  – άρον  άρον – εκλογές εξπρές ! Δυστυχώς Πρ. Παυλόπουλος , Τσίπρας , Στουρνάρας ,  Π. Καμμένος , Β. Μεϊμαράκης , Φ. Γεννηματά , Στ. Θεοδωράκης  λειτούργησαν τότε ως μια μεγάλη παρακρατική συνωμοτική ομάδα κατά του Συντάγματος και της λαϊκής βούλησης για να κρατήσουν τη χώρα κάτω από τη μνημονιακή μπότα και την βαθιά κηδεμονία , η οποία δυστυχώς θα συνεχίζεται όπως φαίνεται για δεκαετίες και θα πληρώνεται με αίμα , δάκρυα , δυστυχία και παρακμή από τον τόπο.

 

-Οι πρωταγωνιστές των καταγγελιών σας διαψεύδουν τα λεγόμενα σας. Εσείς πως μπορείτε να απορρίψετε τις ενστάσεις τους ;

 

Κάθε άλλο παρά με διαψεύδουν . Τα δεδομένα είναι αδιάψευστα . Βοούν και καταγγέλλουν. Γι΄αυτό ,  άλλωστε , απέναντι στις αποκαλύψεις μου ,  τήρησαν απόλυτη σιωπή , κατάπιαν κοινώς  τη γλώσσα τους , τόσο ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ και ο Κυρ. Μητσοτάκης , μαζί φυσικά με τα άλλα κόμματα εκείνης της περιόδου. Δεν σας προβληματίζει η ένοχη σιωπή τους ;
Ο μόνος που εντελώς αμήχανα επιχείρησε να με διαψεύσει ήταν ο Β. Μεϊμαράκης , ο οποίος άλλωστε , δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς !  Αλίμονο του αν  παραδεχόταν τα λεγόμενα μου . Θα παραδεχόταν την αυτοακύρωσή του . Άλλωστε , η στάση του εκείνη την περίοδο του στοίχισε μετέπειτα και την αρχηγία της ΝΔ .

 

Τελικά ο κ. Τσίπρας κρύβει τόσο πολύ καλά τις πραγματικές του προθέσεις ξεγελώντας και εσάς που συμπορευτήκατε μαζί του για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα;

 

Ο Αλέξης  Τσίπρας δεν ξεγέλασε ποτέ εμένα και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά “εχθροί“ και “φίλοι“ στον παλιό ΣΥΡΙΖΑ.΄Αν εξαρτιόταν από το χέρι μου ο Αλ. Τσίπρας δεν  θα είχε βρεθεί ποτέ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ . Όλος ο αγώνας μου μαζί με πολλούς άλλους στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν να ανατρέψω την πολιτική διολίσθηση και την πορεία οπισθοχώρησης που δρομολογούσε στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας. Δεν τα καταφέραμε , έχοντας απέναντι μας θεούς και δαίμονες και φανατικά όλα τα κατεστημένα στην Ελλάδα και στη Δύση .

 

Πως θα περιγράφατε τον Αλέξη Τσίπρα;

 

 Τον Αλ. Τσίπρα τον έχω περιγράψει και χαρακτηρίσει πολλές φορές και ο πολιτικός χαρακτήρας του νομίζω περιγράφεται απολύτως και απ΄όσα λίγα αποκαλύπτω σε αυτήν τη συζήτησή μας . Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι περισσότερο . Είναι περιττό !

 

Τελικά μήπως η “μεγάλη προδοσία” ήταν προς τους πολίτες που πίστεψαν την “πρώτη φορά Αριστερά; ”

 

Αναμφίβολα , ο Αλ. Τσίπρας και όλο το πολιτικό κατεστημένο , δεν πρόδωσαν απλώς εμένα και όσους /ες μαχόμεθα τότε , έτοιμοι να θυσιάσουμε καρέκλες και προνόμια , για να τιμήσουμε την λαϊκή ετυμηγορία τόσο των εκλογών του Γενάρη του 2015 όσον και του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου .
Ο Αλ. Τσίπρας πρώτα και κύρια πρόδωσε ένα ολόκληρο λαό , ο οποίος ανεξάρτητα από την ψήφο του ,  προσδοκούσε ενδόμυχα ότι ένας νέος πολιτικός σαν τον Α. Τσίπρα , θα άλλαζε κάποια πράγματα και θα άρχιζε να κάνει πράξη το παλαϊκό όραμα μιας ανεξάρτητης , ελεύθερης , βαθιά δημοκρατικής , παραγωγικής και κοινωνικά δίκαιης Ελλάδας .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας