Λαφαζάνης στο 37ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσ/νίκης: “Όσο περισσότερα βιβλία διαβάζει ο κόσμος, τόσο απομακρύνονται ο πόλεμος και τα εγκλήματα”

1637

Ο γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παναγ. Λαφαζάνης συνοδευόμενος από τους Θ. Πετράκο, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε., Χ. Σουλτανίδου, Συντονίστρια της Νομαρχιακής ΛΑ.Ε. Θεσσαλονίκης, Τάσο Κανταρά, μέλος της Π.Γ. της ΛΑ.Ε.,  Πέτρο Γκότση, τις πρώην βουλευτίνες Δ. ΧαραλαμπίδουΛίτσα Αμμανατίδου και Γιάννα Γαϊτάνη και μέλη της ΛΑ.Ε. Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν σήμερα τον χώρο του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης, στην Παραλία του Λευκού Πύργου.

Τα στελέχη της ΛΑ.Ε. υποδέχτηκε ο πρόεδρος των εκδοτών βιβλιοπωλών Βορείου Ελλάδος κ. Μπάμπης Βαρβουνάκης και τους ξενάγησε στον χώρο της έκθεσης.

Κατά την επίσκεψή του στο Φεστιβάλ Βιβλίου, ο Παν. Λαφαζάνης, αφού σχολίασε ότι είναι «θαυμάσια, εξαιρετική από όλες τις απόψεις», έκανε την παρακάτω δήλωση: «το βιβλίο είναι πρόοδος, είναι το μέλλον μας. Όσο περισσότερα βιβλία αγοράζει και διαβάζει ο κόσμος, τόσο απομακρύνονται ο πόλεμος, οι δολοφονίες, τα εγκλήματα, και βεβαίως η κοινωνική αδικία. Να αγοράζετε και να διαβάζετε βιβλία, να τα διαδίδετε στα παιδιά σας. Η νεολαία όλη με ένα βιβλίο στο χέρι. Έτσι ο τόπος μας θα πάει μπροστά, με ειρήνη και δικαιοσύνη. Με το βιβλίο θα βγούμε από την κρίση».

Δυστυχώς, ο μύθος για τις βροχές που συνοδεύει κάθε Φεστιβάλ Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, έδωσε και χθες το παρών, και η ενδιαφέρουσα επίσκεψη τελείωσε πιο γρήγορα απ ότι είχε προγραμματιστεί, χωρίς να χάσει τίποτε από το ενδιαφέρον της, σε μια πραγματική γιορτή του βιβλίου, η οποία φέτος είναι αφιερωμένη στον ποιητή του «Ερωτόκριτου», Βιτσέντζο Κορνάρο.

 

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας