Λαφαζάνης, Πετράκος, Δούκας στην Ελευσίνα ενάντια στο ξεπούλημα των ΕΛΠΕ

2731
ΕΛΠΕ

Παναγ. Λαφαζάνης: Εθνικό έγκλημα το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ. Στο σκαμνί για απιστία, παράβαση καθήκοντος και υπονόμευση της ασφάλειας αυτοί που θα παραδώσουν τον πετρελαϊκό γίγαντα της χώρας βορά σε ιδιατικά πολυεθνικά συμφέροντα.

Ο Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τα μέλη της Π.Γ. Θανάσης Πετράκος και Γιάννης Δούκας και  στελέχη της οργάνωσης της Ελευσίνας της  ΛΑ.Ε. συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο του σωματείου. Εργαζομένων στα ΕΛ.ΠΕ, Παν. Οφθαλμίδη και μέλη του ΔΣ του σωματείου ,επισκέφτηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου  το διυλιστήριο των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛ.ΠΕ) στην  Ελευσίνα .

Ο Παν. Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε μίλησαν σε συγκεντρώσεις εργολαβικών και μονίμων εργαζομένων των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στην συντήρηση και τον θάλαμο ελέγχου των εγκαταστάσεων, καταγγέλλοντας το ξεπούλημα της στρατηγικής επιχείρησης εθνικής σημασίας, που προωθεί η κυβέρνηση, με την υποστήριξη όλου του μνημονιακού μπλοκ πολιτικών δυνάμεων (ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΕΛ …).

Τέλος η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε συναντήθηκε στα γραφεία της διοίκησης των διυλιστηρίων  της Ελευσίνας  με τους Γιάννη Ψυχογιό, μέλος του Δ.Σ των ΕΛ.ΠΕ και γενικό διευθυντή διυλιστηρίων και εφοδιασμού, Κώστα Πανταζή  διευθυντή του διυλιστηρίου της Ελευσίνας  και  Λάμπρο Κλήμο  διευθυντή συντήρησης του διυλιστηρίου, όπου ενημερώθηκαν.

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία τους στους εργαζόμενους τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το ξεπούλημα των ΕΛΠΕ που η κυβέρνηση, με μια βρώμικη συμμαχία με τη ΝΔ και όλο το μνημονιακό μπλοκ, προωθεί με θεοσκότεινες, διαβλητές και παράνομες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, αποτελεί μείζον εθνικό έγκλημα.

Για πρώτη φορά γίνεται συμφωνία κυβέρνησης με ιδιώτη και συγκεκριμένα του Υπουργείου Ενέργειας με τον Σπ. Λάτση, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν απροκάλυπτα ωμά και αδίστακτα τα συμφέροντα και τα σχέδια ενός ιδιωτικού ομίλου.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση να ξεπουλά μια κρίσιμης εθνικής σημασίας στρατηγική επιχείρηση, υπονομεύοντας, ταυτόχρονα, την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας.

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμιά εξουσιοδότηση να διαλύει και να ξεπουλά όλη την ενεργειακή βάση της χώρας, μετατρέποντας την Ελλάδα σε ασπόνδυλη, άβουλη και μοιραία ενεργειακή αποικία, χωρίς ίχνος ανεξαρτησίας.

Οι Τσίπρας, Σταθάκης, Τσακαλώτος και Σια οφείλουν να γνωρίζουν ότι πολύ γρήγορα για τ εθνικά και κοινωνικά εγκλήματα τους και ειδικότερα και για την εκποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΗ, θα κάτσουν στο σκαμνί με τις κακουργηματικές κατηγορίες της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος και της υπονόμευσης της εθνικής ασφάλειας, πράξη που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία.

Οι φερόμενοι αγοραστές των ΕΛΠΕ οφείλουν να γνωρίζουν ότι η “αγορά” τους δεν έχει καμιά αξία και νομιμοποίηση και ότι θα ακυρωθεί χωρίς καμιά αποζημίωση από τη λαϊκή κυβέρνηση του αύριο, που θα προασπίζει τα λαϊκά και κυριαρχικά συμφέροντα της πατρίδας μας.

Καλούμε αυτή την ώρα σε συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου με επίκεντρο τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ για να ακυρώσουμε, όπως μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε, μια εγκληματική εκποίηση που υποθηκεύει την χώρα μας”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας