Ο Λαφαζάνης απαντά στον Βαρουφάκη για την επίθεση στην ΛΑ.Ε

4985

Δήλωση Παναγ. Λαφαζάνη Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε

Ο Βαρουφάκης σε τρομοκρατικές επιδόσεις κατά του εθνικού νομίσματος

Δεν θέλω να σχολιάσω τις συνεχείς ανακρίβειες, για το να το πω πάρα πολύ κομψά, του Γ. Βαρουφάκη στο προσοδοφόρο επικοινωνιακά αλλά άτεχνο σήριαλ των ευφάνταστων αφηγήσεων του για την πορεία της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θέλω, επίσης, να επεκταθώ τώρα στα πεπραγμένα του ως υπουργού Οικονομικών, πράγμα που φυσικά θα γίνει σε μια καταλληλότερη στιγμή.

Πάει πολύ, όμως, να διαβάζω τον Γ. Βαρουφάκη σε συνέντευξη του στην Realnews της Κυριακής (16/7) να εμφανίζει ως δήθεν “παράλληλο νόμισμα”, την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για μετάβαση στην νέα δραχμή, όπως ο ίδιος την βαφτίζει, αφού, όπως ισχυρίζεται, άκουσον – άκουσον, η νέα δραχμή θα λειτουργεί επί πολλά χρόνια παράλληλα με το ευρώ.

Έχουμε ακούσει πολλά τρομοκρατικά και τερατώδη σχετικά με την εισαγωγή του εθνικού συστήματος αλλά ποτέ ότι το εθνικό νόμισμα ισοδυναμεί με παράλληλο νόμισμα, μια θέση που καταλύει τη νομισματική θεωρία και εμπλουτίζει την επιχείρηση του “ψεύδους”, που έχουν εξαπολύσει οι “μένουμε Ευρώπη”, που, άλλωστε, γι αυτό με τα μνημόνια τους στέλνουν κατά κύματα τα παιδιά μας στις επικυρίαρχες ευρωπαϊκές χώρες.

Η “άποψη” Βαρουφάκη ότι η εισαγωγή εθνικού νομίσματος ισοδυναμεί με παράλληλο νόμισμα τους μόνους που εξυπηρετεί είναι όσους θέλουν να εμφανίσουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη ως μονόδρομο και αναντικατάστατη επιλογή, γιατί το εθνικό νόμισμα, κατ’ αυτούς αν δεν είναι καταστροφή, είναι η χειρότερη δυνατή απάντηση.

Αυτή, άλλωστε, είναι η πάγια θέση του Βαρουφάκη, που αγνοεί συστηματικά ότι ευρώ σημαίνει Γερμανική επικυριαρχία, επιτροπεία χωρίς τέλος, αέναη λιτότητα, μακρόχρονη οικονομική στασιμότητα, εκποίηση της χώρας, εθνικός ευτελισμός και ακύρωση κάθε ίχνους δημοκρατίας.

Όσον αφορά το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Γ. Βαρουφάκη δεν θα επαναλάβω τα όσα έχω πει, ότι συνιστά ένα άτεχνο κατασκεύασμα, που όχι μόνο δεν μπορούσε και δεν μπορεί να απαντήσει στους εκβιασμούς της ΕΚΤ αλλά και θα επέφερε γρήγορα μια νέα μνημονιακή θεραπεία σοκ σε βάρος της χώρας.

Δικαίωμα του Γ. Βαρουφάκη να επιμένει εκεί που ο ίδιος επιθυμεί. Δεν έχει κανένα δικαίωμα, όμως, να εμφανίζει ως εισήγηση στο Υπ. Συμβούλιο μια παρεμπίπτουσα αναφορά στις θέσεις του, ενώ μιλούσε για άλλο ζήτημα και πολύ περισσότερο δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να ομιλεί (βλ. RealNews) για δήθεν καθολική αποδοχή των ευφάνταστων πονημάτων του, ενώ γνωρίζει άριστα ότι συναντούσαν, τουλάχιστον, την σφοδρή αντίθεση τη δική μου και της “Αριστερής Πλατφόρμας”.

Τέλος, επαναλαμβάνω ότι η μόνη ρεαλιστική, βιώσιμη και με προοπτική απάντηση στην ευρωφυλακή και στη μνημονιακή αποικιοποίηση της χώρας είναι το εθνικό νόμισμα με ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης και διεξόδου, σε ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ.

Κάθε απόπειρα να ξεφύγει κάποιος από αυτό το σκληρό δίλημμα που θέτει η ίδια η ζωή, συνιστά υπεκφυγή και οδηγεί σε φαρσοκωμωδίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας