Λαφαζάνης: Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω!

13871
λαφαζάνης

Μεγάλη συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ ενάντια στις διώξεις, για δημοκρατία και ανατροπή

Ο Παν. Λαφαζάνης, εκλήθη να δώσει εξηγήσεις σήμερα Τετάρτη (26/9) στις 11 π.μ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και ειδικότερα στο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (εφεξής “Τμήμα) για κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και περιλαμβάνουν περίπου τον μισό ποινικό κώδικα, μέχρι και παραβίαση του νόμου περί οπλοφορίας και οπλοχρησίας, πυροτεχνημάτων και κροτίδων.

Μαζί με τον Παν. Λαφαζάνη εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις και οι αγωνιστές Γιώργος Λούκας και Ζ.Κ.

Ο Παν Λαφαζάνης δεν προσήλθε, ως πολιτική επιλογή, να απολογηθεί, «φτύνοντας» και το «Τμήμα» και την κυβέρνηση που αποφάσισε αυτήν την κατάπτυστη βαθύτατα αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης.

Ο Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ, τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι «δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα «αμαρτωλό», εμφυλιακού τύπου «Τμήμα». Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες».

Ο Παν. Λαφαζάνης αφού τόνισε ότι «μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος», ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, που καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του κατήγγειλε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για “διγλωσσία και υποκρισία”. Γιατί, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οποιοδήποτε κόμμα αλλά κυβέρνηση και οι διώξεις αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα άδυτα του Μαξίμου και εκτελούνται από το αμαρτωλό “Τμήμα” που κατασκεύασε την δικογραφία και όχι από την Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αντί να ρίχνει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, θα έπρεπε εδώ και τώρα να σταματήσει τις διωκτικές διαδικασίες”.

Ο Παν. Λαφαζάνης χαιρέτησε, επίσης, το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα αριστερά, προοδευτικά, πατριωτικά δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεση τους στις διώξεις και την αγωνιστική θετική τους στάση στην προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, των κινημάτων και της δημοκρατίας“.

Το γεγονός αυτό τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης “δείχνει ότι όλοι εμείς στον αριστερό αντιμνημονιακό χώρο μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο δημοκρατίας, απαρχή για ένα μεγάλο μέτωπο προοδευτικής ανατροπής στην χώρα”.

Ενθουσιασμός για Μανώλη Γλέζο

 

Στη συγκέντρωση έγινε με ενθουσιασμό δεκτός ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Πριν από μερικές δεκαετίες ήμαστε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Παλαιστίνη κι αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση του Γιασέρ Αραφάτ.

Εκεί υποστήκαμε και την πρώτη χημική επίθεση με δακρυγόνα.

Είπες Παναγιώτη μια κουβέντα που με στεναχώρησε. Είπες ότι ευχαριστούμε τον Μανώλη τον Γλέζο.

Είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή, βρίσκομαι εδώ μαζί σας!

Αν ήταν δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση, θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, αδύνατον να μην έρθω εδώ να υποστηρίξω”.

Σαράντος Θεοδωρόπουλος: Είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη

 

Στη συγκέντρωση μίλησε, επίσης, ο νομικός σύμβουλος και στέλεχος της ΛΑ.Ε Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

“Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις στην Κρατική Ασφάλεια.  Δεν θα δώσει εξηγήσεις στις υπηρεσίες του κ. Τσίπρα, που με εντολές και  υποδείξεις  κατασκεύασαν  αυτή την εξωφρενική δικογραφία.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνείται να νομιμοποιήσει μία  πρωτόγνωρη,  καθεστωτική βία που τυποποιεί ως αδικήματα  το  δικαίωμα  του  συνέρχεσθαι και τη  δημοκρατική, πολιτική δράση των κομμάτων και των  επικεφαλής τους.

Ας πράξουν ό,τι νομίζουν.

Εδώ θα είμαστε και τότε να τους αντιμετωπίσουμε.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας, της  οικογενειακής στέγης και της μικροϊδιοκτησίας είναι αιτήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε.

Λόγο θα δώσουμε  στον τελικό κριτή μας απέναντι στην Ιστορία, στον Ελληνικό Λαό.

Έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της αντισυνταγματικότητας. Ο Λαός μας καταπιέζεται με πρακτικές κωμικοτραγικού,  μα επικίνδυνου συνάμα αυταρχισμού, όπου κάθε 2-3 ημέρες οδηγούνται στην Ασφάλεια και τα κρατητήρια, όσοι διατυπώνουν κριτική και διαφωνίες.

Σε εκείνους που εξευτελίζουν την Αριστερά απαντάμε “είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη

Την συγκέντρωση χαιρέτισε, επίσης και ο Γιώργος Λούκας που επίσης κατηγορείται για παρεμφερείς κατηγορίες με του Παν. Λαφαζάνη και κράτησε την ίδια με αυτόν στάση.

Αγωνιστικές Παρουσίες

 

Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και πολλών οργανώσεων της Αριστεράς και του αντιμνημονιακού χώρου και συγκεκριμένα το Σχέδιο Β με τον επικεφαλής του τον Αλέκο Αλαβάνο, το ΑΚΕΠ με τον Κώστα Μπερσή και την Μίκα Στάθη, η ΔΕΑ με τον Αντώνη Νταβανέλο, η ΑΡΑΣ με τον Δημήτρη Σαραφιανό, η ΑΡΑΝ με τον Χρήστο Λιάκο, η Ελεύθερη Ελλάδα με τον Κυριάκο Κυριακόπουλο, το ΕΠΑΜ, το Μέτωπο Νίκης με την Ραχήλ Μακρή, η Χριστιανική Δημοκρατία, τα ΑΛΑΝΥΑ, το Κόμμα των Πειρατών με τον επικεφαλής του Θανάση Γούναρη, η πρώην βουλευτίνα Μάνια Παπαδημητρίου, ο απόστρατος στρατηγός Δημήτριος Κυπριώτης, ο καθηγητής ΑΕΙ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, το ReStart με τους Διονύση Φλαμιάτο και το ΔΗΚΚΙ με τον γραμματέα της Δ.Ε. του Γιώργο Μπούτρη, η πολιτική οργάνωση ΑΡΔΗΝ με τον επικεφαλής του Γιώργο Καραμπελιά, Φοιτητικοί Σύλλογοι, οι πρώην υπουργοί που αποχώρησαν μαζί με τον Π. Λαφαζάνη από το Υπουργικό Συμβούλιο μετά την υπογραφή του 3ου Μνημονίου Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος και Νάντια Βαλαβάνη καθώς και πολλοί εκπρόσωποι κινημάτων από πολλές περιοχές της Ελλάδος.

 

1 σχόλιο

  1. Σύντροφοι, Στις “Αγωνιστικές παρουσίες” να συμπληρωθεί: … το ΔΗΚΚΙ με τον γραμματέα της Δ.Ε. του Γιώργο Μπούτρη, …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας