ΛΑ.Ε και Κίνημα πάλι στο δρόμο ενάντια στους πλειστηριασμούς. Νέες αναστολές

1194

Παν. Λαφαζάνης: Θα δώσουμε τη μάχη να μην περάσει το βάρβαρο μέσο των εξώσεων στα πλειστηριασμένα σπίτια

 

Η Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζοντας τον αγώνα για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, συμμετείχε και σήμερα Τετάρτη, 21/11/2018, σε συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα σε συμβολαιογραφεία, που πραγματοποιούσαν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Οι αγωνιστικές αυτές κινητοποιήσεις είχαν για άλλη μία φορά συγκεκριμένα αποτελέσματα, αφού κάτω από την πολιτική πίεση που προκάλεσε η αναγγελία τους ανεστάλησαν περισσότεροι από 10 πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών.

Στην Αθήνα, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10:00 π.μ. το πρωί, έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της Αιόλου 100, όπου είχε προγραμματιστεί μεταξύ άλλων πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, που αφορούσε διαμέρισμα, 84 τ.μ, στον Άλιμο, με επισπεύδουσα την ALPHA BANK, με τιμή 1ης προσφοράς 92.400 ευρώ.

Στη συγκέντρωση στην Αθήνα συμμετείχαν μπλοκ της ΛΑ.Ε με επικεφαλής τον Γραμματέα της Παν. Λαφαζάνη και της «Ενωτικής πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΛΑ.Ε, αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 500 περίπου ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται και πρώτες κατοικίες, ενώ μεγάλο ποσοστό του συνόλου τους αφορά ακίνητα αντικειμενικής αξίας πολύ κάτω των 300.000 ευρώ, παρά τα συνεχιζόμενα ψέματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δεν εκπλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες, ούτε ακίνητα με αντικειμενική αξία κάτω από αυτό το όριο.

Η ΛΑ.Ε και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους διαμήνυσαν στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι κλιμακώνουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας και ότι δεν τους τρομοκρατούν οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών της ΛΑ.Ε και του Κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Η ΛΑ.Ε και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών δηλώνουν ότι, παράλληλα με τον αγώνα για τις λαϊκές περιουσίες, αναλαμβάνουν και μια μεγάλη εκστρατεία κατά των εξώσεων με αγωνιστική παρουσία στα πλειστηριασμένα σπίτια που πάνε να πετάξουν έξω τα νοικοκυριά.

Στη διάρκεια της αγωνιστικής κινητοποίησης, ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Είμαστε εδώ γιατί εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία 84 τ.μ. Είναι αίσχος αυτό που γίνεται. Η αξία της είναι πάρα πολύ μικρή κι αυτό διαψεύδει αυτό που λέει η κυβέρνηση ότι εκπλειστηριάζονται μόνο κατοικίες αξίας από 200.000 ευρώ και πάνω. Αυτό είναι ψέματα. Διαψεύδεται εδώ και τώρα. Ακόμα και τα όρια που θέλουν να θέσουν για μη-πλειστηριασμούς σπιτιών κάτω από 100.000, είναι μια κοροϊδία γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα όρια.

Δίνουμε την μάχη σήμερα. Ελπίζουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Να ανασταλεί ο πλειστηριασμός αυτός. Είναι άδικος, βάρβαρος κι απαράδεκτος. Όπως έχουν ανασταλεί αρκετοί πλειστηριασμοί σήμερα, σε όλη την Ελλάδα, μετά από πιέσεις, μετά από διαμαρτυρίες μας.

Στις 13:00 θα είμαστε στα δικαστήρια της Σχολή Ευελπίδων, εκεί όπου δικάζεται μία έξωση. Δυστυχώς έχουν αρχίσει και οι εξώσεις επί των εκπλειστηριασμένων πρώτων κατοικιών. Βγάζουν τον κόσμο στον δρόμο και πετάνε και τα έπιπλα του στον δρόμο. Σε μερικές περιπτώσεις πλειστηριάζουν και τα έπιπλα. Τα βγάζουν στο σφυρί.  Μία τέτοια περίπτωση είναι σήμερα στην Σχολή Ευελπίδων, όπου ο ιδιοκτήτης προσπαθεί να πάρει μία αναστολή της έξωσης για μερικές εβδομάδες για να βρει τα χρήματα να μεταφέρει το νοικοκυριό του κι να βρει ένα χώρο για να τα βάλει. Ο άνθρωπος από εδώ και εμπρός παραμένει άστεγος, αυτός, η γυναίκα του και η μητέρα του που μένανε στο σπίτι. Αυτά τα δράματα έχουμε και προσπαθούμε να πάμε εκεί για να δοθεί μία μικρή αναστολή.

Θα ξεκινήσουμε μία μάχη ως κίνημα και για τις εξώσεις.  Θα είμαστε παντού σε όλα τα σπίτια που προσπαθούν να βγάλουν τον δρόμο έξω.

Αν επιχειρήσουν να τον βγάλουν έξω τις επόμενες ημέρες, θα είμαστε εμείς στο σπίτι του και θα δώσουμε μάχη να μην περάσει αυτό το βάρβαρο μέσο των εξώσεων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας