Λαβρόφ: Μη αποδεκτή η ετυμηγορία ελληνικής δικαιοσύνης για «Mr Bitcoin»

976

Μήνυμα στις ελληνικές αρχές να εξετάσουν τα καινούρια στοιχεία που έχουν προκύψει στην υπόθεση του «Mr Bitcoin», Αλεξάντερ Βίνικ έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

«Η Ρωσία παραμένει σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την έκδοση του Ρώσου Βίνικ στις ΗΠΑ» δήλωσε ο Λαβρόφ και επανέλαβε πως η χώρα μας «θα πρέπει να αναλύσει εκ νέου τα δεδομένα» που αφορούν την υπόθεση του «Mr Bitcoin».

«Θεωρούμε τελείως μη αποδεκτή την προσέγγιση εκ μέρους των Ελλήνων συναδέλφων, οι οποίοι υποσχέθηκαν να εμβαθύνουν – θέλω να το τονίσω ξανά αυτό – στα πρόσθετα στοιχεία που παρουσιάσαμε. Αυτό, όμως, δεν συνέβη» συμπλήρωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές και επιμένουμε ότι θα πρέπει να γίνουν πρόσθετες ενέργειες για να εξεταστεί το αίτημα μας (σ.σ. έκδοση του Βίνικ στη Ρωσία). Η πρεσβεία ήδη εργάζεται γι’ αυτό».

Αναφερόμενος στην ετυμηγορία της ελληνικής δικαιοσύνης, ο Ρώσος υπουργός έκανε λόγο για μία «ύπουλη απόφαση».

«Υπάρχουν τρία αιτήματα. Το γαλλικό, το αμερικανικό και το ρωσικό. Παρά το γεγονός ότι είχαμε μιλήσει για το θέμα με τον κ. Δένδια, ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι θα εξετάσει την επιχειρηματολογία μας, οι ελληνικές αρχές αποφάσισαν να εγκρίνουν την έκδοση χωρίς να μας ενημερώσουν. Από τη στιγμή που η Γαλλία – απ’ ό,τι έχω ακούσει – ήδη αρνείται το αίτημα έκδοσης, η απόφαση αυτή σημαίνει ότι ο Βίνικ θα πρέπει να πάει στις ΗΠΑ, κάτι το οποίο κατηγορηματικά δεν αποδεχόμαστε» τόνισε.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ο Αλεξάντερ Βίνικ θα εκδοθεί αρχικά στη Γαλλία κι ακολούθως θα παραδοθεί στις αμερικανικές αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας