Λαβρόφ: Καταστροφική η «στρατιωτική υστερία» στην αντιμετώπιση της κρίσης με Β. Κορέα

1361
Λαβρόφ

Για «στρατιωτική υστερία» στην αντιμετώπιση της κρίσης της Βόρειας Κορέας, η οποία «δεν οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο, αλλά επίσης στην καταστροφή», έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, καταδικάζοντας παράλληλα τον «τυχοδιωκτισμό» της Πιονγιάνγκ.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «στηρίξει τον οδικό χάρτη που έχει προτείνει η Ρωσία και η Κίνα» για την παράλληλη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας και των στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, πρόταση που έχει απορρίψει η Ουάσιγκτον.
Παράλληλα χαρακτήρισε παράνομη οποιαδήποτε επιβολή μονομερών κυρώσεων.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα για την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας.
Ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανακοίνωσε ότι σκληραίνει το πλαίσιο για πρόσωπα και επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων και τραπεζών, οι οποίες συναλλάσσονται με τη Βόρεια Κορέα.
Πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι Βρυξέλλες συμφωνούν με την επιβολή νέων κυρώσεων στην Πιονγιάνγκ (!!!).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας