Λαβρόφ: Η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας μην γίνει πιόνι στο παιχνίδι άλλων

1159
ανάμειξη

Για ξεκάθαρη παρέμβαση των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, εκφράζοντας την ετοιμότητα της Ρωσίας να δημιουργήσει συνθήκες για τη διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου από κοινού με άλλες χώρες.

Η Ρωσία καλεί την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας να μην γίνει πιόνι στο βρώμικο παιχνίδι άλλων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας λόγο για καταφανή επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών απηύθυνε προειδοποίηση για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Βενεζουέλα, αφ’ότου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, αυτοαναγορεύθηκε, χθες, προσωρινός πρόεδρος της χώρας.

Αναφερόμενος στην αναγνώριση του Γκουάιδο από τις ΗΠΑ ως προέδρου της Βενεζουέλας, ο Λαβρόφ μίλησε για ξεκάθαρη παρέμβαση των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, προσθέτοντας ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη καταδεικνύει την εμπλοκή άλλων χωρών στην τρέχουσα κατάσταση στη χώρα.

Την ώρα που κατηγορούν άλλες χώρες για παρέμβαση σε εκλογές, οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποφασίσει για τη μοίρα άλλων χωρών, επεσήμανε μάλιστα ο Λαβρόφ.

Παράλληλα, μετέφερε την ετοιμότητα της Ρωσίας να δημιουργήσει συνθήκες για τη διεξαγωγή πολιτικού διαλόγου από κοινού με άλλες χώρες.

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει ότι η Ρωσία αναγνωρίζει τον Νικολάς Μαδούρο ως τον νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας, σημειώνοντας ότι τα γεγονότα στη Βενεζουέλα είναι μια απόπειρα σφετερισμού της εξουσίας στη χώρα και ότι παραβιάζονται τα θεμέλια του διεθνούς δικαίου.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οποιαδήποτε απόπειρα χρήσης στρατιωτικής δύναμης από το εξωτερικό θα ήταν επικίνδυνη, εκφράζοντας τις ανησυχίες της Ρωσίας για δηλώσεις περί πιθανής επέμβασης στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Εν τω μεταξύ, προειδοποίηση για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στις υποθέσεις της Βενεζουέλας απηύθυνε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Προειδοποιούμε για αυτό. Πιστεύουμε ότι θα ήταν ένα καταστροφικό σενάριο και ότι θα έπληττε τα θεμέλια του αναπτυξιακού μοντέλου που βλέπουμε στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής», είπε συγκεκριμένα ο Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του.

Ο Σεργκέι Ριάμπκοφ τόνισε, ακόμη, ότι η Μόσχα θα στηρίξει το Καράκας στο ζήτημα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο, αυτοαναγορεύθηκε, χθες, προσωρινός πρόεδρος της χώρας, στη διάρκεια διαδηλώσεων στο Καράκας. Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, να παραιτηθεί υπέρ του Γκουάιδο, ενώ ο Μαδούρο αποκάλεσε τον ηγέτη της αντιπολίτευσης «μαριονέτα των ΗΠΑ» και ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα διακόπτει τους διπλωματικούς δεσμούς με τις ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας