Κ.Κ.Ρωσίας: Ζητάει από Πούτιν αναγνώριση Ντόνετσκ και Λουχάνσκ ως ανεξάρτητων κρατών

792
Ζητάει από Πούτιν αναγνώριση Ντόνετσκ και Λουχάνσκ

Ένα ακόμη επεισόδιο στα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στα ανατολικά της Ουκρανίας ήρθε να προστεθεί στη Ρωσία.

Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος, με επικεφαλής τον ηγέτη του Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, κατέθεσαν σχέδιο έκκλησης της Κρατικής Δούμας (Κάτω Βουλή) προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, στο οποίο επισημαίνεται ότι είναι αναγκαίο να αναγνωρισθούν οι αυτοανακηρυχθείσες λαϊκές δημοκρατίες του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Στο σχέδιο επισημαίνεται ότι οι Δημοκρατίες θα πρέπει να αναγνωρισθούν ως αυτοτελή, κυρίαρχα και ανεξάρτητα κράτη. Παράλληλα, προτείνεται στον κ. Πούτιν να ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατόν συνομιλίες με τις ηγεσίες των εν λόγω δημοκρατιών, ώστε να διευθετηθούν όλα τα ζητήματα συνεργασίας και ασφαλείας.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε πως οι παραδόσεις όπλων στο Κίεβο, οι στρατιωτικές ασκήσεις των δυτικών χωρών και οι πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ συμβάλλουν στο να γίνεται η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία αρκετά τεταμένη και αυτό είναι κάτι στο οποίο οι διεθνείς εταίροι της Ρωσίας πρέπει να δώσουν προσοχή.

«Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην Ουκρανία, είναι πράγματι εξαιρετικά τεταμένη. Βλέπουμε να διοχετεύονται εκεί όπλα, βλέπουμε διάφορες ασκήσεις, βλέπουμε πτήσεις αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Όλα αυτά λοιπόν οδηγούν ακριβώς στην ένταση γύρω από την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Πεσκόφ.

Η Μόσχα θα ήθελε οι εταίροι της, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, να δώσουν προσοχή σε αυτό, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η χώρα του ελπίζει να λάβει γραπτές απαντήσεις στις προτάσεις της για τις εγγυήσεις ασφαλείας τις επόμενες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας