Κυριαρχία αλά καρτ

προστατευτισμός

Με ακόμα μιά, «εξ’ ολοκλήρου δική της απόφαση», η συμμορία που βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας απέλασε Ρώσσους διπλωμάτες.
Επίσημη αιτιολογία σύμφωνα με την Καθημερινή: «συγκεκριμένες ενέργειες υπονομεύουν τη φιλία των δύο λαών και την εικόνα της Ρωσίας στην Ελλάδα, καθώς εντάσσονται στο πλαίσιο συστηματικής προσπάθειας παραβίασης της κυριαρχίας της χώρας και του Διεθνούς Δικαίου.»

Πολύ αλά καρτ αυτή η εθνική κυριαρχία. Παραβιάζεται κατάφωρα, μόνο όταν θίγονται τα συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ, ακόμα κι αν τα συμφέροντα αυτά έχουν ήδη καταλύσει την εθνική κυριαρχία.
Πρεμούρα αλά καρτ και για το Διεθνές Δίκαιο από τους ακατονόμαστους. Το Διεθνές Δίκαιο στην υπηρεσία της ισοπέδωσης της πιο βαθιάς εξάρτησης και κατοχής, προς όφελος της ισχύος.

Μη διανοηθείτε πως υπάρχει παραβίαση εθνικής κυριαρχίας και Διεθνούς Δικαίου στην χώρα μας. Κατάλυση υπάρχει. Οι Δανειακές Συμβάσεις, τα μνημόνια, που δεν έχουν ψηφιστεί παρά μόνο σαν σχέδια, οι συμφωνίες με την ΕΕ για το μεταναστευτικό, η εκχώρηση του Αιγαίου στο ΝΑΤΟ ΗΠΑ και Ισραήλ, η συμφωνία των Πρεσπών, δεν συνιστούν παραβιάσεις σε τίποτα. Για κατάλυση εθνικής κυριαρχίας ούτε λόγος.
Αντίθετα μας λένε. Συνιστούν μέτρα και αποφάσεις, για την ανάπτυξη της οικονομίας, τον ανθρωπισμό, την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, την εταιρική στρατηγική σχέση και την διασυνοριακή ανάπτυξη της υπό διαμόρφωση υποομοσπονδίας στην ΕΕ των Βαλκανίων.

Δεν ξέρω αν υπήρξε υπονόμευση από την μεριά των Ρώσσων. Πιθανώς και να υπήρξε αφού η Ρωσσία έχει ζωτικά συμφέροντα στην περιοχή. Αλλά αυτό αποδεικνύει 2 πράγματα. Πρώτον οτι η πλήρης πρόσδεση ως προτεκτοράτου των ΗΠΑ και φόρου υποτελής στην ΕΕ οδηγεί μαθηματικά σε μεγάλες φουρτούνες την πατρίδα, αφού η καθοδήγηση και οι εντολές των επικυρίαρχων κάνουν τα αδύνατα δυνατά να τοποθετήσουν την Ελλάδα στο κέντρο των επεκτατικών επιχειρήσεών τους. Και πάντα η πολιτική αυτή, δεν έφερε τίποτα άλλο παρά δεινά σε αυτό τον τόπο.

Το δεύτερο, οτι ποτέ στο παρελθόν, ούτε στην χούντα, δεν ήταν τόσο απροκάλυπτα αισχρή η εθελοδουλεία και η υποτέλεια στην Δύση. Η εθνική κυριαρχία υπάρχει μόνο ως επίκληση και λειτουργεί ως φενάκη στα μάτια του λαού, προκειμένου να κατοχυρωθεί η κυριαρχία των ισχυρών σε βάρος του.

Είναι ελεεινοί και δεν ντρέπονται καθόλου.

Υ.Γ. Ερώτηση κρίσεως: Τις καθ’ υπαγόρευσιν μαγκιές με τα διπλωματικά μέτρα απέναντι στην Ρωσσία γιατί δεν τις υπαγορεύουν και στην περίπτωση των 2 αξιωματικών απέναντι στην Τουρκία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας