Κυβερνητική ανετοιμότητα, προχειρότητα και ανικανότητα ολκής

2082
ανετοιμότητα

Ως ”απολύτως τυπικό” χαρακτήριζε την Παρασκευή το όλο θέμα των συλλήψεων των δυο στρατιωτικών, που έγιναν από την Πέμπτη, μια ολόκληρη μέρα πριν,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, ενώ ο Φ. Κουβέλης, μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του στο υπουργείο Άμυνας, έσπευσε, ως έτοιμος από καιρό, να προεξοφλήσει βεβιασμένα ότι οι δυο στρατιωτικοί θα γύριζαν ‘’πολύ σύντομα’’ στην πατρίδα.
Είμαστε Δευτέρα και το τουρκικό Δικαστήριο σκοπιιμότητας αποφάσισε την προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών μέχρι την δίκη τους  σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, όπου κρατούνται κατ’ εξοχήν “τρομοκράτες’’  αντίπαλοι του τουρκικού καθεστώτος, όπως ο αρχηγός του φιλοκουρδικού κόμματος Demirtas.
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι οποίες με μεγάλη ευκολία εξωθούν την χώρα σε οικονομικές κρίσεις και κάθε λογή τραγωδίες, είναι ανίκανες να εκτιμήσουν την σοβαρότητα γεγονότων και καταστάσεων, όπως τα σημερινά, και απολύτως ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που εμφανίζονται σαν και αυτές που προέκυψαν με τις αυθαίρετες συλλήψεις των δυο στρατιωτικών.
Αυτή η παλιά ιστορία του ελληνικού παρηκμασμένου πολιτικού κατεστημένου επαναλαμβάνεται για άλλη μια φορά από την παραδομένη και ”ημιδιαλυμένη”  κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με τους δυο στρατιωτικούς σε βάρος εθνικών μας συμφερόντων και με προεκτάσεις  που μπορεί να αποδειχθούν άκρως επικίνδυνες.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε και χειρότερα…

Μ.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας