Κυβέρνηση υπαλλήλων – επιστολογράφων εξευτελίζει τη χώρα

2347
χρέος

Η Γερμανική Κομισιόν παίζει την κυβέρνηση των υπαλλήλων της Αθήνας όπως η γάτα το ποντίκι. Αντί η κυβέρνηση να συζητάει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης (απαράδεκτης κι αυτής μνημονιακής πρακτικής για ανεξάρτητη χώρα), έχει μπει σε μια διαδικασία ταπεινωτικής διαπραγμάτευσης για το είδος της επιστολής μετανοίας και των δεσμεύσεων και εγγυήσεων που πρέπει να περιλαμβάνει και την οποία θα πρέπει να αποστείλει ο Ευκλ. Τσακαλώτος στο Euro Working Group.
Η διαπραγμάτευση αυτή γίνεται, μάλλον μετά από αίτημα του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, ώστε το τελευταίο να μην κάνει “λάθη” στη σύνταξη της επιστολής και να αποστείλει της πρέπουσες απαντήσεις και δεσμεύσεις.
Την ίδια ώρα ο Β. Σόϊμπλε σε συνέντευξη του στην εβδομαδιαία Die Zeit δεν άφηνε κανένα περιθώριο “ανάσας” στην κυβέρνηση, με επίθεση εφ’ όλης της ύλης στις πρακτικές της και λέγοντας κατηγορηματικά σε σχέση με το επίδομα στους συνταξιούχους ότι “ρωτήσαμε την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM να πάρουν θέση αν η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης συνάδει με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και η απάντηση είναι ΟΧΙ”.
Η διαπραγμάτευση για το είδος και το περιεχόμενο της επιστολής της κυβέρνησης και στη συνέχεια η λήψη απόφασης για να ξεπαγώσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος,ίσως να πάρουν αρκετό χρόνο μέσα στο Γενάρη, καθυστερώντας συνολικά τις διαδικασίες αξιολόγησης και στη συνέχεια ενδεχόμενης συμμετοχής της χώρας στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης.
Περιττό να τονισθεί ότι η φασαρία γίνεται για ένα “πουκάμισο αδειανό”, μιας και τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος συνιστούν αστειότητες και περισσότερο αντιπροσωπεύουν μια προπαγανδιστική κίνηση, παρά ανακούφιση στο ελληνικό, παράνομο και επονείδιστο κατά τ’ άλλα, χρέος.
Με τούτα και τα άλλα γίνεται πιο φανερό το αδιέξοδο της μνημονιακής όδευσης και της Ελλάδας αποικίας αλλά και της ανάγκης μιας μεγάλης δημοκρατικής ανατροπής τον καινούργιο χρόνο. Γιατί, μόνο “έτσι μπορεί να αποβεί καλύτερος…”.

Κ.Μ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας