Κυβέρνηση: Σύνθετη ονομασία έναντι όλων για ΠΓΔΜ. Σιωπή για αλυτρωτισμούς

2691
ανελ

Σύνθετη ονομασία, ενιαία σε όλες τις χρήσεις της, είναι η θέση με την οποία προσέρχεται η ελληνική Κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ για την επίλυση του θέματος της ονομασίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος από το Μαξίμου, μετά από σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή των Π. Καμμένου, Γ. Δραγασάκη, Αλ. Φλαμπουράρη, Δ. Τζανακόπουλου και Χρ. Βερναρδάκη.
Στις δικές του δηλώσεις που ακολούθησαν του ΥΠΕΞ, ο Πάνος Καμμένος, επανέλαβε μεν ότι η θέση του κόμματός του παραμένει η ίδια (για μη συμπερίληψη του όρου Μακεδονία) αλλά τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά.
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι τόνιζαν ότι από την κυβερνητική θέση απουσιάζει ηχηρά ο γεωγραφικός προσδιορισμός της όποιας αναφοράς στην «Μακεδονία» και κυρίως λείπει παντελώς κάθε απαίτηση για ακύρωση του θεσμικού και συνταγματικού αλυτρωτισμού στη γείτονα, μαζί με την επίσημη αλυτρωτική προπαγάνδα.

1 σχόλιο

  1. ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΑΦΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΡΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!!!ΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ Η ΔΕΞΙΑ???ΠΟΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΠΑΝΙΣΤΟΥ,Α ΝΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΣΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΔΕΞΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΕΖΟ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ,ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΟΥ????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας