Κρυμμένος σε θήκη μουσικού οργάνου δραπέτευσε ο πρώην πρόεδρος της Nissan

1334
θήκη
Με σενάριο ταινίας του Χόλιγουντ μοιάζει η απόδραση του πρώην προέδρου της Nissan από την Ιαπωνία όπου βρισκόταν σε κατ’ οίκον περιορισμό και υπό συνεχή παρακολούθηση από κάμερες επί 24ωρου βάσεως.

Ο Κάρλος Γκοσν φέρεται να διέφυγε από το σπίτι μέσα σε μια θήκη μουσική οργάνου και με τη βοήθεια της συζύγου του αλλά και μιας ομάδας πρώην αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων έφτασε στον Λίβανο.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα μέλη μιας μπάντας έφτασαν στην κατοικία του Γκόσν στο Τόκιο και στο τέλος της συναυλίας γρηγοριανής μουσικής έκρυψαν τον 65χρονο, ύψους 1,70 μ., σε μία από τις μεγαλύτερες θήκες, σύμφωνα με το κανάλι TV MTV.

Από εκεί ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας πήγε σε ένα μικρό τοπικό αεροδρόμιο για να ταξιδεύσει με ιδιωτική πτήση στην Κωνσταντινούπολη, όπου τον περίμενε ένα άλλο ιδιωτικό αεροσκάφος για τον Λίβανο, όπου έφτασε τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η διαφυγή του πιο ακριβοπληρωμένου διευθυντή εταιρείας στην Ιαπωνία προκάλεσε έκπληξη στην νομική του ομάδα και αρχές της χώρας, που του είχαν ασκήσει δίωξη για τέσσερις κατηγορίες: δύο για εισοδήματα που δεν δηλώθηκαν από την Nissan στις οικονομικές αρχές και δύο για κατάχρηση εμπιστοσύνης με επιβαρυντικές περιστάσεις.

Ένας από τους δικηγόρους του δήλωσε αμήχανος, επειδή έμαθε την είδηση από την τηλεόραση, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος είχε και τα τρία διαβατήρια του πελάτη του, ο οποίος είναι υπήκοος Βραζιλίας όπου γεννήθηκε, Λιβάνου από όπου ήταν οι γονείς του, και Γαλλίας, όπου μεγάλωσε.

Όμως, αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Λιβάνου είπε στο Reuters ότι ο Γκοσν μπήκε νόμιμα στη χώρα χρησιμοποιώντας γαλλικό διαβατήριο και τη λιβανέζικη ταυτότητά του.

«Θα ήταν δύσκολο γι ‘αυτόν να το κάνει χωρίς τη βοήθεια κάποιας μεγάλης οργάνωσης» σημείωσε ο δικηγόρος σε συνέντευξη Τύπου. «Ήθελα να αποδείξω ότι ήταν αθώος, αλλά όταν είδα την δήλωσή του στον Τύπο, σκέφτηκα ότι δεν εμπιστεύεται τα δικαστήρια της Ιαπωνίας. Η πράξη του είναι ασυγχώρητη και προδοσία του συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας» πρόσθεσε.

«Δεν διέφυγα από τη δικαιοσύνη, ξέφυγα από την αδικία και τον πολιτικό διωγμό», έγραφε η ανακοίνωση του Γκοσν, που φέρεται να διανυκτέρευσε σε μια οικογενειακή κατοικία της Βηρυτού, όπου στεγάζονται ιδιωτικοί φρουροί και τοπικοί αστυνομικοί.

Ένας άνδρας που είπε στο Reuters πως ήταν γείτονας πλησίασε τις πύλες του κτιρίου το πρωί της Τρίτης και άφησε μια κάρτα η οποία έγραφε: «Κάρλος, σε καλωσορίζουμε σπίτι!».

Σύμφωνα με το MTV, το σχέδιο διαφυγής ήταν οργανωμένο από τη σύζυγό του, Κάρολ, την οποία απαγορευόταν να δει χωρίς ρητή άδεια από το δικαστήριο. Σημειώνεται ότι ο Λίβανος δεν έχει συνθήκη έκδοσης με την Ιαπωνία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολύ απίθανο να αναγκαστεί ο Γκοσν να επιστρέψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας