Κριτική Θεάτρου: “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα” του Θεοδωρόπουλου

1450
θεάτρου

Μία από τις καλύτερες παραστάσεις της φετινής χρονιάς, βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μαρκ Χάντον, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου με τον Γιάννη Νιάρρο στον πρωταγωνιστικό ρόλο που για δεύτερη φορά μετά το «Στέλλα Κοιμήσου» μας αποδεικνύει τις τεράστιες υποκριτικές του δυνατότητες και το γεγονός ότι υπάρχουν πάρα πολλοί νέοι ηθοποιοί, με ιδιαίτερο ταλέντο που μπορούν να δώσουν νέα πνοή και ανάταση στο ελληνικό θέατρο.

Ο Κρίστοφερ είναι ένα έφηβος με σύνδρομο Άσπεργκερ που λειτουργεί με έναν ξεχωριστό τρόπο. Είναι διάνοια στα μαθηματικά και έχει απόσταση από τους ανθρώπους αλλά λατρεύει το χάμστερ του. Του αρέσει να φτιάχνει χάρτες και σχεδιαγράμματα, δεν λέει ποτέ ψέματα και εκφράζει μία απίστευτη αποφασιστικότητα να βρει «ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα».

Αναδεικνύει τις δυσκολίες στις σχέσεις των ανθρώπων (η μητέρα του έφυγε και ο πατέρας του, του είχε πει ψέματα πως πέθανε), την ανάγκη για επικοινωνία που όμως είναι δύσκολο να εκφραστεί, την μοναξιά αλλά και την δυνατότητα  που υπάρχει να ξεπεραστούν προβλήματα και ένα παιδί με το σύνδρομο Άσπεργκερ «να κάνει τα πάντα».

Εξαιρετική η Αλεξάνδρα Αϊδίνη στον ρόλο της δασκάλας που ήταν αυτή που μπορούσε να επικοινωνήσει περισσότερο μαζί του. Πολύ καλές και οι υπόλοιπες ερμηνείες όπως η Βάσια Χρήστου ως κυρία Σίαρς,  η Μαρία Καλλιμάνη ως μητέρα,  η Μαρία Κατσανδρή ως κυρία Αλεξάντερ αλλά και οι υπόλοιποι ηθοποιοί.

Εξαιρετική επίσης και η σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου που μπόρεσε να «δέσει» και να εναρμονίσει χαρακτήρες και να εκφράσει τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών.

Από όλη την παράσταση η οποία καθηλώνει και αναδεικνύει το έργο του Μαρκ Χάντον, μας μένει η συγκίνηση για τον χαρακτήρα, την ευαισθησία και την δύναμη του Κρίστοφερ, του παιδιού που πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ αλλά φυσικά και η εξαιρετική από όλες τις απόψεις ερμηνεία του Γιάννη Νιάρρου χωρίς τον οποίο δεν θα μπορούσε να αναδειχθεί αυτό το έργο.

Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός πως η παράσταση αυτή είναι πολύ δημοφιλής και την βλέπουνε και πάρα πολλοί έφηβοι.

Όσοι δεν την έχουν δει και μπορέσουν να την δούνε, σίγουρα θα τους ικανοποιήσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας