Κρισιακό και πολεμικό κλίμα στην Κ.Ε του ΚΙΝΑΛ

1326
πολεμικό

Το “μικρό ΠΑΣΟΚ” (ΚΙΝΑΛ) σε τροχιά “δορυφοροποίησης” στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ (ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΜέΡΑ25 στην ίδια γραμμή του νεοφιλελεύθερου και σοσιαφιλελεύθερου “ευρώ-(ψευτο) διεθνισμού”.

Πολεμικό» -όπως άλλωστε αναμενόταν- ήταν το κλίμα κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ.

Η Φώφη Γεννηματά ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης έβαλε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο τον Νίκο Ανδρουλάκη -χωρίς όμως να τον κατονομάζει πάλι- κάνοντας λόγο για «κάποιους κρυπτόμενους στον αγώνα που αρχίζουν τώρα   με κίνητρο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες να  εμφανίζονται».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω αναφέροντας: «Κάποιοι όχι μόνο δεν είχαν τα κότσια να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο, τις υπόγειες συναλλαγές τους, αλλά έμειναν μέσα, ως δούρειος ίππος για να υπονομεύσουν. Γι΄ αυτό όσοι ακόμα στον πολιτικό μας φορέα αισθάνονται ευάλωτοι και επιρρεπείς στον πειρασμό της καρέκλας να φύγουν τώρα».

Από τη μεριά του, ο Νίκος Ανδρουλάκης «σήκωσε το γάντι» κατά τη δική του ομιλία. «Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», είπε απευθυνόμενος στην ηγετική πλειοψηφία του ΚΙΝΑΛ ο ευρωβουλευτής του κόμματος.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. «Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση» τόνισε, προσθέτοντας ότι «η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ».

Ιδιαίτερα επικριτικός για την στρατηγική της Φώφης Γεννηματά ήταν και ο Δημήτρης Ρέππας, επισημαίνοντας πως είναι «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%» που πήρε το κόμμα στις εκλογές. Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά, γι αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησής  του σημείωσε με νόημα: «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ».

Η απάντηση από την ηγετική ομάδα ήρθε από τον στενό συνεργάτη της Φώφης Γεννηματά, Χρήστο Πρωτόπαπα. «Αν δεν υπήρχε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έστω αυτό το μη ικανοποιητικό δεν θα μιλάγαμε τώρα. Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ’ αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο πρώην υπουργός.

Επιχείρησε να καθησυχάσει όσα στελέχη ζήτησαν μέτωπο με τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα γίνει δυναμική αντιπολίτευση αρχής γενομένης από τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. «Εκεί όχι μόνο θα απαντήσουμε αλλά θα διατυπώσουμε τη δική μας πρόταση», τόνισε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση.

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε τέλος ότι θα γίνει πλήρης συζήτηση πώς από το 44% το 2009, έφτασε στο 4,6% το 2015 μέχρι το σημερινό 8%, που μπορεί να μην ικανοποιεί αλλά είναι ανοδικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας