Οι αγωνιστικές αντιδράσεις νίκησαν! Ματαιώθηκε η αποικιακή Ελληνογερμανική Συνέλευση!

2378
κρητικός

Ως συνέπεια των έντονων διαμαρτυριών, ματαιώθηκε η ετήσια αποικιακή Ελληνογερμανική Συνέλευση, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στη Χερσόνησο Κρήτης, κυριολεκτικά στο παρά πέντε και ενώ είχε ανακοινωθεί και οι προετοιμασίες ήταν στην τελική ευθεία.

Πρόκειται για μία συνέλευση θεσμό που ξεκίνησε μετά την επιβολή των Μνημονίων στη χώρα μας, υπό τις οδηγίες του υφυπουργού της Γερμανίας Χ. Φούχτελ, η οποία υποτίθεται αποσκοπεί στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, σε θέματα που αφορούν το προσφυγικό, τη νεολαία, τη διαχείριση απορριμμάτων και ενέργειας κ.ά, ενώ στην ουσία αποβλέπει στον πλήρη Γερμανικό έλεγχο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της οικονομικοκοινωνικής ζωής.

Φέτος αποφασίστηκε η Ελληνογερμανική Συνέλευση να λάβει χώρα στη Χερσόνησο, ωστόσο με το Συνέδριο για τις γερμανικές επανορθώσεις, το οποίο έγινε τις προηγούμενες ημέρες στη Βιάννο, εκφράστηκε γενική δυσαρέσκεια ενάντια στην διεξαγωγή του και εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα εναντίον της Συνέλευσης.

Ιδιαίτερα μαχητικός και καυστικός ήταν στο Συνέδριο της Βιάννου, όπου και παρευρέθηκε, ο Παν. Λαφαζάνης, ο οποίος κατήγγειλε την Ελληνογερμανική Συνέλευση και εξήγγειλε κινητοποιήσεις της ΛΑ.Ε. για την ματαίωση της.

Να τονίσουμε, επίσης, ότι η ιστοσελίδας μας Iskra ήταν σχεδόν η μόνη που ανήρτησε ως πρώτο θέμα την καταγγελία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και απαίτησε την ματαίωσή της, υπογραμμίζοντας ότι ενάντια της θα διεξαχθεί μια νέα μάχη της Κρήτης.

Ολόκληρο το ομόφωνο ψήφισμα του Συνεδρίου για τα ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές αποζημιώσεις που διεξήχθη στον Αμιράς της μαρτυρικής Βιάννου έχει ως εξής:

«Η Γενική Συνέλευση του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Ολοκαυτώματα και τις Γερμανικές Αποζημιώσεις και ιδιαίτερα οι δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι που συμμετείχαν στις εργασίες του

Απαιτούν ομόφωνα

Από την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Χερσονήσου να ακυρώσουν την 8η  Συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που προγραμματίζεται για τις αρχές Νοέμβρη στην Κρήτη.

Ζητάμε

Από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές να μην προσχωρήσουν σε ενέργειες και μεθοδεύσεις που συμψηφίζουν, υπονομεύουν και προσβάλλουν την ιστορική μνήμη».

Στο συνέδριο της Βιάννου εκφράστηκε η σαφής πρόθεση για δυναμικές κινητοποιήσεις, μέσα και έξω από την Συνέλευση, αν τελικά αυτή πραγματοποιηθεί στην Κρήτη. Σημειώνεται ότι στην Ελληνογερμανική Συνέλευση θα έδιναν το «παρών» τρεις υπουργοί.

Κ.Τ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας