Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

1785
στε

Κρίσιμη ημέρα για το μέλλον του Ελληνικού είναι η σημερινή, με το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) να συνεδριάζει για την κήρυξη ή όχι του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού ως αρχαιολογικού χώρου.
Πρόκειται για το σημαντικότερο από τα «αγκάθια» που συναντά η επένδυση, με το άλλο που είχε να κάνει με την ύπαρξη δάσους 37 στρεμμάτων να παρακάμπτεται έπειτα από την απόφαση του Συμβουλίου Ενστάσεων της Περιφέρειας Πειραιά που προχώρησε σε αποχαρακτηρισμό της έκτασης που είχε δενδροφυτεύσει το Κολλέγιο Pierce πριν από αρκετές δεκαετίες.
Παράλληλα, το ΚΑΣ θα κληθεί να δώσει ή όχι έγκριση στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση εκβιάζει αφόρητα για την επίσπευση της έναρξης των εργασιών στο χώρο του Ελληνικού, υποστηρίζοντας απολύτως τα συμφέροντα των κατ’ όνομα «επενδυτών» και στην ουσία κερδοσκόπων σε βάρος της ιστορίας, του πολιτισμού και το περιβάλλοντος, ανακοινώνοντας αυταρχικότατα μέσω υπουργών πως η απόφαση του ΚΑΣ έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα (!) και πως τίποτε, τάχα, δεν μπορεί να ακυρώσει την υπογραφή της σύμβασης για την επένδυση.
Να σημειώσουμε ότι έξω από την αίθουσα που συνεδριάζει αυτές τις ώρες το ΚΑΣ βρίσκονται πολλές δεκάδες αγωνιστές κατά της καταστροφικής επένδυσης και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και της ιστορίας μας, που συνιστούν τον μεγαλύτερο εθνικό πλούτο και τη μεγαλύτερη «επενδυτική» κληρονομιά.
Ανάμεσά τους διακρίναμε τον Παν. Λαφαζάνη, την Ελένη Πορτάλιου, τον Χρ. Κορτζίδη, την Δέσπ. Κουτσούμπα, τη Μάνια Παπαδημητρίου κ.ά., ενώ η συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας