Κούρδοι Συρίας: 15 χρόνια απ’την ίδρυση του (PYD) κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης

1582
PYD

Μεγάλη εκδήλωση με συμμετοχή εκατοντάδων κούρδων της Συρίας, που διαμένουν στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 20/09, το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ για τον εορτασμό για τα 15 χρόνια από την ίδρυση του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD).

Στην εκδήλωση, στην οποία μίλησε ο Διπλωματικός αντιπρόσωπος βαλκανικών χωρών Ιεμπραχέμ Μουσλέμ, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό το μέλος της Π.Γ της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι και συναγωνιστές,

Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς της Π.Γ της ΛΑΕ και του Γραμματέα της Παναγιώτη Λαφαζάνη και εκφράζω την αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας.

Παρακολουθήσαμε με θαυμασμό τον ηρωικό ένοπλο αγώνα και την καθαρή νίκη των συμπατριωτών σας ενάντια στους Τζιχαντιστές για την απελευθέρωση του ΚΟΜΠΑΝΙ και σας συμπαρασταθήκαμε με όλους τους δυνατούς τρόπους. Χαιρετίζουμε τις δημοκρατικές κατακτήσεις σας στην περιοχή της Ροζάβα, όπου έχετε θεμελιώσει θεσμούς άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας και έχετε αποδώσει πλήρη πολιτικά, κοινωνικά και στρατιωτικά δικαιώματα και ισότητα στις γυναίκες.

Καταδικάσαμε άμεσα και ξεκάθαρα την ένοπλη επέμβαση και κατοχή του τουρκικού στρατού στο Αφρίν, διαδηλώσαμε μαζί σας στην Αθήνα ενάντια της και σας ευχόμαστε επιτυχία στην προσπάθειά σας για απελευθέρωση αυτής της περιοχής.

Ευχόμαστε να πετύχετε το στόχο σας για αυτονομία της περιοχής σας (Ροζάβα) στα πλαίσια μιας ενιαίας Συρίας. Τέλος θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι αυτόν το στόχο, κατά τη γνώμη μας, δεν θα σας το χαρίσει κανείς άλλος, αλλά εσείς θα τον κατακτήσετε με τα όπλα στα χέρια σας και την ενότητά σας».

mde
dav
mde

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας