Κοτζιάς: Οι Τούρκοι ήξεραν για επέκταση αιγιαλίτιδας. Τι, όμως, του είπαν;

1232
κοτζιάς

Με συνέντευξη στο κυπριακό κανάλι Σίγμα επανέρχεται ο τέως υπουργός Εξωτερικών – Απαντά στα σενάρια ενδεχόμενης αυτονόμησής του από τον λέγοντας «Παραμένω βουλευτής της πλειοψηφίας»

«Οι Τούρκοι ήξεραν για τις αποφάσεις της Ελλάδας για την επέκταση στην αιγιαλίτιδα» . Αυτό υποστήριξε ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο κυπριακό κανάλι ΣΙΓΜΑ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι Τούρκοι δεν αιφνιδιάστηκαν αφού «το ξέρουν από καιρό ότι θα επεκτείνουμε την αιγιαλίτιδα».

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών μετά την επιλογή να δώσει συνέντευξη σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης επανέρχεται στο δημόσιο λόγο αυτή τη φορά από την κυπριακή τηλεόραση. Στην αρχή της συνέντευξής του, μάλιστα, έσπευσε να διευκρινίσει ότι ναι μεν είναι πρώην μέλος του υπουργικού συμβουλίου, αλλά «παραμένει βουλευτής της πλειοψηφίας». Με τον τρόπο αυτό απάντησε εμμέσως στα σενάρια που τον θέλουν να αυτονομείται από τον ΣΥΡΙΖΑ ο ίδιος και η κίνηση ιδεών Πράττω, της οποίας ηγείται.

Ο κ.Κοτζιάς υποστήριξε επίσης ότι ο κ.Μαυροειδής, ο Ελληνας πρέσβης στην Αγκυρα δεν εκλήθη ξαφνικά από τον τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να του υπενθυμίσουν το casus belli ως προς την επέκταση της αιγιαλίτιδας, αλλά η συνάντησή τους ήταν προγραμματισμένη από καιρό. «Όταν εκλήθη ο κ.Μαυροειδής, εγώ δεν ήμουν πλέον υπουργός, αλλά ήξερα ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη. Μπορεί οι Τούρκοι να έκαναν κάποιες ερωτήσεις,  να είχαν κάποιες απορίες για την αιγιαλίτιδα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το ξέρουν από καιρό και όσον αφορά τις εταιρείες που κάνουν έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ έχουν τη στήριξη του κράτους τους και κατά συνέπεια και τη θωράκιση του κράτους τους.

Αυτό, όμως, που δεν μας λέει ο Ν. Κοτζιάς είναι τι απάντησαν οι Τούρκοι ιθύνοντες, αν και εφόσον πληροφορήθηκαν την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο.

Μήπως επαναβεβαίωσαν το Casus Belli για το Αιγαίο;
Και τότε, γιατί ο ίδιος ο Κοτζιάς έκανε αυτές τις σπασμωδικές κινήσεις που έκανε, χωρίς σχέδιο για την Αιγαιακή περίπτωση;

Δυστυχώς, κάποιοι παίζουν με την Ελλάδα πολιτικά παιχνίδια της κακιάς ώρας.

Ο κ. Κοτζιάς έδωσε την δική του εκτίμηση για τα τεκταινόμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και τις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας πως οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται έχουν την θωράκιση των κρατών τους.

Με αυτό το πλευρό να κοιμάται…!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας