Κοτζιάς – Η “χρυσή” γεωπολιτική ευκαιρία που πρέπει να ακυρωθεί με καθολική πολιτική δέσμευση.

παρασκήνιο
Προφανώς και γνωρίζουμε αρκετά απ όσα γράφονται στο διαδίκτυο, ιδιαιτέρως στην παρούσα ιδιαιτέρως περίπλοκη και σκοτεινή εποχή…
Προφανώς υπάρχουν και αρκετοί σοβαροί και σκεπτόμενοι άνθρωποι, που μας γνωστοποιούν και πολλά από αυτά που δεν πέφτουν αυτοτελώς στην αντίληψή μας, και αυτό κάνει την εικόνα περισσότερο αντιπροσωπευτική.
Νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, ΚΑΙ με το πόνημα του αυτόκλητου “ξεκαθαριστή ανακριβειών”, ο οποίος προφανώς δεν κατάλαβε ότι εδώ κάνουμε πολιτική… πολιτική διαχείριση πληροφοριών, γεγονότων, εξελίξεων και πρωτίστως πολιτικών προτάσεων, και δεν γράφουμε νουβέλες, δεν πρωταγωνιστούμε σε ΜΑΠΕΤ ΣΟΟΥ, ούτε ερμηνεύουμε εγκυκλίους με αυστηρά υπηρεσιακή αντίληψη και λογική.
Στη βάση αυτή λοιπόν, το “Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ υπήρξε ο πρώτος φορέας που ανέδειξε τον επικίνδυνο ρόλο του κ. Κοτζιά… Στοιχειοθέτησε το συμπέρασμά του σε συγκεκριμένες αναλύσεις που εχουν δοθεί στη δημοσιότητα… Και η επιβεβαίωσή μας υπήρξε άμεση… απόλυτη… και πλήρης.
Υπήρξαμε επίσης οι πρώτοι που θέσαμε ευθέως και αιτιολογημένα το ζήτημα της ιδιότυπης πλήρους “αυτονόμησης” του διδύμου Τσίπρα – Κοτζιά, όπως και της πλήρους αποστασιοποίησής τους ακόμη και από τα στοιχειώδη κοινοβουλευτικά προσχήματα, και συνδέσαμε αυτή την ιδιότυπη πολιτική εκτροπή, με την  ενσωμάτωση μιας καταφανώς επικίνδυνης ατζέντας, η οποία πλέον ενέχει θέση εξωτερικής πολιτικής μιας απόλυτα υποταγμένης χώρας…
Υπήρξαμε οι πρώτοι που θέσαμε με καθαρό τρόπο το ζήτημα της πλήρους κατάρρευσης της εξωτερικής πολιτικής, και θέσαμε μετ επιτάσεως την ανάγκη συνολικής και συλλογικής ανακοπής αυτής της ξέφρενης πορείας.
Με την έναρξη της πολύ σοβαρής κρίσης στις Ελληνορωσικές σχέσεις, η οποία υπήρξε αποτέλεσμα συγκεκριμένων υπερατλαντικών εντολών, υπήρξαμε οι πρώτοι και παραμένουμε οι μόνοι μεχρι στιγμής, που θέσαμε το ζήτημα της πλήρους γεωπολιτικής κατάρρευσης της χώρας.
Τελευταίο επεισόδιο στην αλληλουχία αυτών των εξελίξεων, υπήρξε ο ορυμαγδός ανεπίτρεπτης ασάφειας σχετικά με τα σχετιζόμενα με τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα.
Υπήρξαμε και πάλι οι πρώτοι, που θέσαμε ευθέως και με ανακοίνωσή μας, την ανάγκη να υπάρξει σαφής, απολύτως τεκμηριωμένη και πλήρως θεσμική απάντηση, σε σχέση με το άν η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά ανάκληση ή απέλαση του Έλληνα πρέσβη από την Ρωσική πρωτεύουσα. Συνιστούμε εγκράτεια στους βιαστικούς, γιατί το ερώτημα δεν το θέσαμε διόλου τυχαία.
Τα γεγονότα που ακολούθησαν δικαιώνουν πλήρως και επιβεβαιώνουν απόλυτα, πως γι ακόμη μια φορά και στο βωμό πρωτοφανών,  ανεπίτρεπτων και άκρως επικίνδυνων υπαναχωρήσεων, επιχειρείται η μαζική εξαπάτηση της Ελληνικής κοινωνίας. Έτσι…
Επίσημη ανακοίνωση ΔΕΝ υπήρξε…
Απόπειρα να θολώσουν τα νερά με περί διαγραμμάτων διαρροές κύκλων προφανώς και ΥΠΗΡΞΕ…
Και φυσικά ΥΠΗΡΞΑΝ και οι κλασικές διαδικτυακές κουτοπονηριές καλοθελητών, που για πολλοστή φορά επιχειρούν επί ματαίω, να υποβαθμίσουν την πολιτική βαρύτητα όλων των ανωτέρω.
Συνιστούμε ψυχραιμία και εγκράτεια…
Θυμίζουμε πως το πραγματικό διακύβευμα είναι πολύ σοβαρό με ευρύτερες γεωστρατηγικές προεκτάσεις, και ως τέτοιο δεν μπορεί να προσεγγίζεται με περίσσευμα πολιτικής ρηχότητας, ως ένα ζήτημα αμιγώς κανονιστικό στο πλαίσιο ενός δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα.
Καλό είναι να μη σπεύσει κανείς να γίνει βασιλικότερος του Βασιλιά. Τις υπεύθυνες και τεκμηριωμένες απαντήσεις τις οφείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, και όχι οι τραχανατζήδες του διαδικτύου.
Ας μάθουν λοιπόν οι καλοθελητές να βαστούν μικρό καλάθι. Το επιτακτικό ερώτημα που θέσαμε και επιμένουμε να θέτουμε, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΣΙΜΟ, και αυτό καλό είναι να μη διαφεύγει της προσοχής κανενός.
Τα επικοινωνιακά τερτίπια και οι εγκύκλιοι για εσωτερική κατανάλωση δεν πείθουν κανέναν.
Κανένας Υπουργός Εξωτερικών δεν θα κατέφευγε μεσούσης της κρίσης που ο ίδιος δημιούργησε σε μια κίνηση τόσο αυτοκτονική, ακόμη και αν ήταν υποχρεωμένος από όλους τους κανονισμούς του κόσμου να το κάνει.
Και ο κ. Κοτζιάς δεν είναι αφελής Υπουργός. Είναι ένας επικίνδυνος Υπουργός με καθ όλα αμφιλεγόμενο ρόλο, τον οποίο η υπεροψία και η αμετροέπεια τον σέρνουν σε μοιραία αυτοπαγίδευση, και τα τερτίπια του σέρνουν τη χώρα στην γεωπολιτική της καταβαράθρωση.
Το “Μέτωπο ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ” επιμένει στο κρίσιμο πολιτικό ερώτημα που θέσαμε από την πρώτη στιγμή…
Και φυσικά επιμένουμε στην δημόσια πρόσκληση που απευθύναμε στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, για δημόσια πολιτική δέσμευση μη δεδομένης αναγνώρισης του επικίνδυνου κύκλου συμφωνιών  και διακρατικών διαχειριστικών πράξεων, που φέρουν την υπογραφή του κ. Κοτζιά, πράξη η οποία μεταξύ άλλων θα αποτελέσει και ένα ισχυρό μέσο πίεσης της διεθνούς κοινότητας και κυρίως των σκοτεινών κύκλων, που στο πρόσωπο του κ. Κοτζιά διέκριναν τη χρυσή γεωπολιτική ευκαιρία που προσδοκούσαν εδώ και δεκαετίες.
Ο Κυρ. Κυριακόπουλος είναι μέλος της ΠΓ του “Μετώπου ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ και της “Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας