Κοροϊδεύαμε την Τουρκία! Πύρινη κόλαση από Έβρο μέχρι Ρόδο-Εκκενώνονται χωριά και στρατόπεδα

693
ύρινη κόλαση από Έβρο μέχρι Ρόδο

Ο Ν.Χαρδαλιάς δικαιολογεί την έλλειψη προετοιμασίας και διάλυσης του κράτους ρίχνοντας την ευθύνη για την πύρινη κόλαση στη δεδομένη παγκόσμια… κλιματική αλλαγή.

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Ρόδο, η οποία ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς οι αρχές έχουν προχωρήσει σε εκκενώσεις οικισμών, αλλά και του στρατοπέδου Καλαμώνα, ενώ εστάλη και μήνυμα από το «112» προς τους κατοίκους του οικισμού της Ψίνθου.

 Εκκενώθηκαν εκτός από την Ψίνθο, η Κοιλάδα των Πεταλούδων,  το στρατόπεδο του Καλαμώνα, η Μαριτσά και Δαματριά, περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών!

Το κυβερνητικό σχέδιο (αν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο), έχει καταρρεύσει, τα εναέρια μέσα απλώς δεν επαρκούν (ένα Be-200 τι να κάνει μόνο του;) και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Ν.Χαρδαλιάς αποδίδει την καταστροφή όχι στην κυβερνητική ανικανότητα και την διάλυση της κρατικής μηχανής, αλλά… αποκλειστικά στην κλιματική αλλαγή την οποία χαρακτήρισε «κλιματική απειλή»! Άρα η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα αφού το ζήτημα αφορά τον… πλανήτη!

«Δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική απειλή» λέει ο Ν.Χαρδαλιάς, ο ίδιος που επάνω στα αποτεφρωμένα Γεράνεια Όρη δήλωνε την περασμένο Μάιο ότι: «Δεν είχαμε εναέρια μέσα γιατί η φωτιά ξέσπασε πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και δεν είχαν έρθει όλα αυτά που νοικιάσαμε»! Και τώρα που ήρθαν, δυστυχώς, δεν χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά!

Αυτό που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση είναι κυρίως οι «πονηρές» συμβάσεις και όχι η αντιπυρική έγκαιρη προειδοποίηση για άμεση επέμβαση των εναέριων μέσων.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Σορωνής και Θολού και θα μπορούσε να είχε σβηστεί σε μία ώρα αφέθηκε από την έλλειψη έγκαιρης προειδοποίησης και κατακαίει την Ρόδο. Από την δεκαετία του ’80 είχε να δει τέτοιες πυρκαγιές το νησί,

Το νησί έχει μείνει από ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς έχουν καταστραφεί όλες οι γραμμές από την φωτιά και το νερό που ρίχνουν τα αεροσκάφη.

Στη χώρα σε 48 ώρες ξέσπασαν 116 πυρκαγιές, πράγμα σχεδόν αναμενόμενο με τέτοιο καύσωνα αλλά η κυβέρνηση παρότι προειδοποιήθηκε δεν είχε κατάλληλη προετοιμασία και σχέδιο για αυτή την αναμενόμενη κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Όπως αναφέρουν στρατιώτες που υπηρετούν στο στρατόπεδο Καλαμώνα η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στο στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο 211 ΤΕ ΛΥΤ στις Πεταλούδες.

 

Μεγάλη φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία: Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Παραδείσι και Περπάτη

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε πευκόδασος στο Παραδείσι Αιτωλοακαρναίνιας του Δήμου Αγρινίου συνεχίζει να κατακαίει το πανέμορφο δάσος. Εκκενώθηκαν τα χωριά Παραδείσι και Περπάτη.

Επιχειρούν 51 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρο, 16 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα παρέχουν συνδρομή μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στο ακριτικό Σουφλί η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κοτρωνιά απειλεί χωριά και οικισμούς της περιοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας