Κοροϊδία: Άνώνυμος εκπρόσωπος ΕΕ προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από Τουρκία μέσω ιστοσελίδας

1533
τουρκία

Κανένα όργανο της Κομισιόν και κανένας επώνυμος υπεύθυνος της κοινοτικής γραφειοκρατίας δεν θεώρησε σκόπιμο να αποδοκιμάσει ευθέως την Τουρκική επιθετική στάση με την εκτόξευση από την Άγκυρα της χειρότερης μορφής απειλής: Της απειλής πολέμου απέναντι στην Ελλάδα για την πιθανή χρήση από την τελευταία ενός απόλυτα νόμιμου δικαιώματός της: Να επεκτείνει στα 12 ν.μ. τα χωρικά της ύδατα, εκεί που δεν συμπλέκονται με τα χωρικά ύδατα της Τουρκίας.

Για μια άλλη φορά η ΕΕ κρύφτηκε για να μην υπερασπίσει, όπως θα έπρεπε ένα κράτος μέλος της απέναντι σε μια τρίτη χώρα που το απειλεί και παραβιάζει χονδροειδώς κάθε ίχνος Διεθνούς Δικαίου και διεθνούς νομιμότητας.

Αυτό που με έκπληξη είδαμε ήταν ένας ανώνυμος (!) εκπρόσωπος της ΕΕ, μέσω μιας ιστοσελίδας (!), της Euractiv.com, να δηλώνει αορίστως και δυσερμήνευτα, ότι η «Η ΕΕ παραμένει προσηλωμένη στις σχέσεις καλής γειτονίας και στον σεβασμό των διεθνών συμφωνιών»!!!

Ο ανώνυμος εκπρόσωπος, τρομάρα του, δεν τόλμησε καν να αναφερθεί στα 12 ν.μ., δεν ονόμασε καν την Τουρκία και πολύ περισσότερο δεν επέκρινε καθόλου την τελευταία, παρά μας είπε γενικώς και αορίστως σε τι είναι προσηλωμένη η ΕΕ, παραλείποντας, μάλιστα, σκόπιμα την αναφορά στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, το οποίο, παρεμπιπτόντως, είναι και δίκαιο της ΕΕ ενσωματωμένο στους θεσμούς της.

Δυστυχώς ΗΠΑ και ΕΕ ξέχασαν να αποδοκιμάσουν το Casus Belli  της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας και η μεν πρώτη κράτησε ευθέως ίσες αποστάσεις από το θύτη και το θύμα και η δεύτερη ψέλλισε ανωνύμως αόριστες γενικές αρχές, μόνο και μόνο για να μην ενοχλήσει την Τουρκία!

Είναι τραγικό αλλά αυτοί είναι οι δήθεν σύμμαχοι της χώρας μας, απέναντι στους οποίους ακολουθούμε υποτελείς και δορυφορικές επιλογές προτεκτοράτου και στους οποίους έχουμε εναποθέσει την ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Αυτό είναι το ξεπουλημένο ελληνικό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο.

Για να προασπίσει τα δικά του ιδιοτελή συμφέροντα και τις φουσκωμένες τσέπες του, έχει βάλει τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα.

Ν.Ζ

Υ.Γ.: Το κωμικό είναι ότι τα συστημικά μίντια παρουσίασαν την δυσερμήνευτη δήλωση του ανώνυμου της ΕΕ ως βροντώδη αποδοκιμασία της Τουρκίας.

Αυτό θα πει ραγιαδισμός! Σε όλο το μεγαλείο του!

Ν.Ζ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας