Κορονoϊός: Εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων με 203 νέα–Ξεπέρασαν αυτά της καραντίνας

939
αύξηση

Εκρηκτική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο.

Πέρα από το γεγονός ότι έχουμε τριψήφιο αριθμό για έκτη συνεχή ημέρα, καταγράφεται ρεκόρ κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας με 203 νέα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Παράλληλα, σημειώθηκε ένας ακόμη θάνατος, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό σε 212. Ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο που παρατηρείται είναι ότι αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς οι διασωληνωμένοι.

O σημερινός απολογισμός είναι ο πιο αρνητικός για την Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας, καθώς η προηγούμενη μεγαλύτερη είχε καταγραφεί στις 21 Απριλίου με 156 κρούσματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 5.623, εκ των οποίων το 54.8% αφορά άνδρες.

Από αυτά, 1.438 (25.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.705 (48.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα

22 διασωληνωμένοι

Την ίδια στιγμή, 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών.

Από αυτά, πέντε (22.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 59.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Παράλληλα, 129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ένας θάνατος

Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 212 θανάτους συνολικά στη χώρα. 69 (32.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ηλικιακή κατανομή

Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη: 

Γεωγραφική διασπορά

Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.

Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδιού («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας