Κορονοϊός: 26 νεκροί, 71 νέα κρούσματα στην Ελλάδα–Στα 892 στο σύνολο

723
26

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα από τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ Σωτήρη Τσιόδρα. Καταγράφονται 26 νεκροί και 892 κρούσματα συνολικά.

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας, το απόγευμα της Πέμπτης, τα νέα κρούσματα είναι 71 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 892, ενώ 26 είναι συνολικά τα θύματα του ιού, καθώς τέσσερις συμπολίτες μας κατέληξαν σήμερα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής οι διασωληνωμένοι είναι 54 ασθενείς, ενώ 57 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες, σημείωσε.

Ο ειδικός λοιμωξιολόγος πρόσθεσε πως η μέση ηλικία των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους ήταν 73 έτη και ότι όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα και ήταν ηλικιωμένοι, εκτός από έναν. Εξ αυτών, οι 21 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες.

«Βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της μάχης», εκτίμησε εξάλλου ο κ. Τσιόδρας. Ανέφερε επίσης πως δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση αλλά και ότι αυτό δε σημαίνει πως δε βρισκόμαστε σε αυξημένη επαγρύπνηση.

Ο καθηγητής δήλωσε ακόμη πως 42 άνθρωποι έχουν λάβει εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα γνωστοποιήθηκαν τρεις θάνατοι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη καθώς και ότι χθες, Τετάρτη, τα κρούσματα ανήλθαν σε 821.

Τι είπε ο κ. Τσιόδρας για τον Γερμανό καθηγητή

Ο Σωτήρης Τσιόδρας προειδοποίησε εξάλλου πως ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά κρούσματα και σε νέους ανθρώπους.

«Το είδαμε και χτες με τον Γερμανό επισκέπτη καθηγητή. Εκεί εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, μια επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με τον νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση όλοι οι γιατροί του κόσμου και στην Ελλάδα». σημείωσε.

«Στον ασθενή χορηγούνταν ειδική αντιπηκτική αγωγή για αυτό τον σκοπό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό. Διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτή η επιπλοκή δεν φαίνεται να αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών.

Στοιχεία σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία παρουσίασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά τον επικεφαλής λοιμωξιολόγο του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η ελληνική κοινωνία στην πλειονότητά της επιδεικνύει ωριμότητα και ψυχραιμία καθώς και ότι συνολικά 5.824 πολίτες – επαφές κρουσμάτων ή ταξιδιώτες – έχουν τεθεί σε καραντίνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας