Κομισιόν: Διάτρητες δικαιολογίες και ψέματα για να καλυφθεί από τις ομολογίες Μοσκοβισί

1509
κομισιόν

Διαβεβαιώσεις για την ισότιμη και δίκαιη κατανομή του βάρους του ελληνικού προγράμματος έδωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί ότι το ελληνικό μνημόνιο είναι ένα «σκάνδαλο» για τις δημοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ε.
«Επειδή ο πρόεδρος Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του προγράμματος, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντικτύπου του τρίτου πακέτου βοήθειας, πριν την οριστικοποίησή του, τον Αύγουστο του 2015» ανέφερε, αναλυτικά, ο κ. Σχοινάς.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η Επιτροπή ζήτησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διατυπώσει συστάσεις, υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών» εξήγησε, παράλληλα.
Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.
Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ επένδυσαν «πολλή προσπάθεια σε χρόνο και σε πόρους για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε» έσπευσε να προσθέσει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας