Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας με τους σιωνιστές του Ισραήλ και τις ΗΠΑ του Trump

2295
ναυτική

Σε μια περίοδο που οι ιέρακες του Ισραήλ κάνουν επίδειξη βαρβαρότητας στην «φυλακή» που έχουν μετατρέψει ολόκληρη την Γάζα, ενώ οι ΗΠΑ του Trump σηκώνουν ουδέτερη σημαία απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και του «λογικού» Κουβέλη, προχώρησε σε κοινή ναυτική στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο από 19 έως 23/3 με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Κύπρο, υπό την επωνυμία «Noble Dina 2018».
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ)  η τριεθνής άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου. Περιελάμβανε δε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC) στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο της Χάιφα.
Τα κύρια αντικείμενα, σύμφωνα με τους προπαγανδιστές της άσκησης, που αποκρύπτουν τον πραγματικό της χαρακτήρα, που είναι υποβοηθητικός των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή, εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή της αμοιβαίας κατανόησης και του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο.
Από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας συμμετείχε η φρεγάτα «Ψαρά» με το οργανικό της ελικόπτερο, η πυραυλάκατος «Ρίτσος», το Υποβρύχιο «Παπανικολής»  καθώς και υποβρύχιοι καταστροφείς και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου.

Η συμμετοχή των υπολοίπων χωρών

ΗΠΑ: Ένα αντιτορπιλικό και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ).
Ισραήλ: Μία κορβέτα με το οργανικό της ελικόπτερο, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο και ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών.
Κύπρος: Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας και ένας Αξιωματικός ως παρατηρητής.

Οι κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ εκθέτουν την χώρα στα μάτια των φιλειρηνικών δυνάμεων της περιοχής

Οι κυρίαρχοι κύκλοι προσπαθούν να εμφανίσουν ότι η τετραεθνής ναυτική άσκηση Ελλάδας, Ισραήλ, ΗΠΑ και Κύπρου στρέφεται σε βάρος της Τουρκίας και των απειλών της κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.
Παρατηρητές και γνώστες των εξελίξεων τόνιζαν στην Iskra ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε το Ισραήλ ούτε πολύ περισσότερο οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να θυσιάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία και πολύ περισσότερο να συγκρουστούν μαζί της για χάρη της Ελλάδας.
Αντίθετα, τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις στην ευαίσθητη περιοχή μας είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των ψυχροπολεμικών σχεδιασμών ανάσχεσης της επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή και επεμβάσεις για την αποτροπή μη ελεγχόμενων ή μη ανεκτών, από το αμερικανονατοϊκό και ισραηλινό σύμπλεγμα εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.
Είναι κρίμα και στρατηγική στρέβλωση για την Ελλάδα να συνταυτίζεται με αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να μη θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας