Κλειστά σχολεία, εστιατόρια, καφέ και χώροι διασκέδασης μέχρι 7 Ιανουαρίου

673
εστιατόρια καφέ και χώροι διασκέδασης
Συνεχίζονται μέχρι την πρώτη εβδομάδα του επόμενου έτους οι περιορισμοί για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως παραμένουν κλειστά σχολεία, εστιατόρια, καφέ και χώροι διασκέδασης.

Κλειστά σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, δικαστήρια, αθλητικές δραστηριότητες -εκτός από όσες έχουν εγκριθεί από την υγειονομική Επιτροπή- και χιονοδρομικά μέχρι τις 7 Ιανουαρίου και ώρα 06:00, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι παρατείνεται μέχρι την ίδια μέρα και ώρα η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, όπως και η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα.

«Αν ανοίγαμε τις μετακινήσεις, θα είχαμε εξάπλωση και στις καθαρές περιοχές» σημείωσε ερωτώμενος σχετικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Εξακολουθούν να ισχύουν και οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλεργασία και την άθληση.

10ημερη καραντίνα για όσους εισέρχονται από το εξωτερικό

Για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό, θα πρέπει να φέρουν αρνητικό μοριακό τεστ 72 ωρών, θα υπόκεινται σε τεστ κατά την είσοδο και θα μπαίνουν σε 10ήμερη προληπτική καραντίνα εφόσον εισέρχονται κατά το διάστημα από την Παρασκευή 18/12 έως την Πέμπτη 7/1.

Για την άπαξ επιστροφή στον τόπο κατοικίας, ισχύουν οι ίδιοι κανόνες για επίδειξη Ε1 και E9.

Τι θα γίνει με εκκλησίες, κομμωτήρια και λιανεμπόριο

Σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας.

Την ίδια ημέρα θα υπάρξει ενημέρωση και για τομείς πολιτισμού, όπως τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Ειδικά για τις εκκλησίες την περίοδο των εορτών, όπως γνωστοποίησε ο κ. Πέτσας, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν σκέψεις να γίνουν λειτουργίες χωρίς κόσμο, όπως το Πάσχα, επανέλαβε πως θα γίνουν ανακοινώσεις.

Τι είπε για SMS και Χριστούγεννα

Όσον αφορά στα SMS, επεσήμανε πως θα συνεχιστούν καθώς είναι πολλοί οι τομείς που παραμένουν κλειστοί.

Σχετικά με το πώς θα γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα, επέμεινε στην ατομική ευθύνη και την ισχυρή σύσταση της κυβέρνησης για την αποφυγή συναθροίσεων.

«Να περάσουμε τις γιορτές μαζί με την οικογένειά μας ή ακόμη μία οικογένεια ή μέχρι 9 άτομα. Και πιστεύω ότι οι Έλληνες θα ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης».

Ερωτώμενος για το εάν θα υπάρξει κάποια ειδική πρόβλεψη όσον αφορά στην απαγόρευση κυκλοφορίας εκείνες τις ημέρες, σημείωσε πως είναι ένα ζήτημα που θα εξεταστεί για να δούμε εάν θα υπάρξει κάτι ευρύτερο.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα μας εμφανίζουν μία σταθεροποίηση και μικρή μείωση, ωστόσο ο ρυθμός είναι αργός και οδηγεί την κυβέρνηση να επιλέξει επάνοδο στην όποια κανονικότητα από έναν πιο «σίγουρο δρόμο».

«Η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά»

«Η προστασία της δημόσιας υγείας και της δημόσιας ζωής δεν μπαίνουν σε καμία ζυγαριά» είπε, ακόμη.

Προσδοκούμε να έχουμε μία αποκλιμάκωση ώστε οι ειδικοί να κάνουν εισηγήσεις ως προς το άνοιγμα της χώρας, είπε, ενώ σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε πως θα συνεχιστούν τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων.

Ο κ. Πέτσας παραδέχθηκε πως έχει επέλθει κόπωση στους πολίτες, ζήτησε, ωστόσο να ξεπεραστεί για να μπορέσουμε όλοι μαζί να κερδίσουμε τη μάχη έναντι του ιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας