Κινητοποιήσεις στην Ρόδο για τις απανωτές περικοπές των συντάξεων

1621
συνταξιούχοι

Την εξαθλίωση των συνταξιούχων με τις απανωτές περικοπές που έχουν υποστεί στις συντάξεις καταγγέλλει το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ρόδου και, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες μέλη της Διοίκησής του, δήλωσαν ότι αυτή θα είναι μία αγωνιστική χρονιά αφού έχουν πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της.
Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου έγινε αναφορά, από την Πρόεδρο του Σωματείου, κα Γεωργία Φαρμακίδου, σε τρία σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους του νησιού και όχι μόνο. Αναφορά έγινε, όμως, και για την απαλλαγή της Fraport στην οποία ως γνωστόν έχουν παραχωρηθεί τα περισσότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, από τοπικά τέλη και φόρους.
Συγκεκριμένα, χθες, τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου, διένειμαν έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών προς τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, μεταξύ αυτών και του Αιγαίου, με το οποίο ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας τους ενημερώνει ότι στη σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων υπάρχει η πρόβλεψη ότι δεν επιβάλλονται στους παραχωρησιούχους οποιαδήποτε τέλη ή φόροι από τους Δήμους ή οποιαδήποτε άλλη τοπική αρχή για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας στα έργα που θα εκτελεστούν και στις υπηρεσίες που θα παρασχεθούν στα περιφερειακά αεροδρόμια των συμβάσεων παραχώρησης. Τέτοιες είναι και οι υπηρεσίες φωτισμού, ασφάλειας, καθαρισμού, αποκομιδής απορριμμάτων και αποχέτευσης.
Για τις συντάξεις
Σύμφωνα με την κα Φαρμακίδου, ως Σωματείο έχουν πάρει αποφάσεις για κινητοποιήσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς και θεωρούν ότι αυτό το έτος θα είναι διεκδικητικό και αγωνιστικό, αρκεί όλοι οι συνταξιούχοι, αφού τους εξέλεξαν πρόσφατα για τρίτη φορά στη Διοίκηση του Σωματείου, να τους εμπιστεύονται στους αγώνες που κάνουν. Μάλιστα, στις τελευταίες εκλογές τριπλασιάστηκε το ποσοστό των συνταξιούχων της περιοχής μας που προσήλθαν για να αναδείξουν τη Διοίκηση του Σωματείου ωστόσο, όπως επισημάνθηκε χθες, είναι αρκετοί και εκείνοι οι συνταξιούχοι που εξακολουθούν να είναι αποστασιοποιημένοι.
Όσο αφορά στις συντάξεις, η κα Φαρμακίδου αναφέρθηκε σε τρία σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους του νησιού και συγκεκριμένα:
1. Το ζήτημα της προσωπικής διαφοράς. Σύμφωνα με στοιχεία του ενιαίου συστήματος Ελέγχου & Πληρωμών Συντάξεων- “ΗΛΙΟΣ”, με το οποίο συγκεντρώνονται τα δεδομένα για 4,5 εκατομμύρια συντάξεις, η σύνταξη του 40% των συνταξιούχων δεν υπερβαίνει τα 500 ευρώ μικτά. Οπως είχε πει ο υπουργός της προηγούμενης κυβέρνησης κ. Βρούτσης, δεν μπορεί οι μισθοί να είναι γύρω στα 500 ευρώ και οι συντάξεις να είναι μεγαλύτερες.
2. Για τις αυθαίρετες παρακρατήσεις, που έχουν γίνει πάνω στις συντάξεις, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο μας απαιτούν να αναγνωρίσει η κυβέρνηση το λάθος τώρα με πολιτική απόφαση και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά που προκύπτουν χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα.
3. Τα τέλη των λογαριασμών ύδρευσης. Οι λογαριασμοί νερού της ΔΕΥΑΡ περιλαμβάνουν, εκτός από το κόστος του νερού, πάγιο τέλος, τέλος υπονόμων, τέλος έργων και ΦΠΑ επί κάθε τέλους. Με τον τρόπο αυτό ο κάθε λογιαριασμός επιβαρύνονται υπέρογκα.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας