Κινητοποιήσεις σήμερα της ΛΑ.Ε ενάντια σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, λαϊκής περιουσίας

1621
κινητοποίηση

Η ΛΑΕ επανεκκίνησε τον αγώνα κατά των πλειστηριασμών

Σήμερα, Τετάρτη, 5/9, που η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και μια μικρή ομάδα επίορκων συμβολαιογράφων επανεκκίνησαν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς μετά την αναβολή τους για ενάμιση μήνα λόγω καλοκαιρινών διακοπών, η ΛΑΕ και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των Πλειστηριασμών έδωσαν την πρώτη αγωνιστική τους απάντηση για τη νέα περίοδο, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε πολλές πόλεις της χώρας.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα διοργάνωσαν κατ’ αρχή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί μπροστά σε συμβολαιογραφείο επί της Σταδίου 39, όπου εκπλειστηριαζόταν ΠΡΩΤΗ κατοικία εργαζόμενου με 2 παιδιά 4 και 7 χρονών και εν συνεχεία στις 13:30 το μεσημέρι με νέα συγκέντρωση στην Καποδιστρίου 18.

Ιδιαίτερα στην Αθήνα διοργάνωσαν κατ’ αρχή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί μπροστά σε συμβολαιογραφείο επί της Σταδίου 39, όπου εκπλειστηριαζόταν ΠΡΩΤΗ κατοικία εργαζόμενου με 2 παιδιά 4 και 7 χρονών και εν συνεχεία στις 13:30 το μεσημέρι με νέα συγκέντρωση στην Καποδιστρίου 18.

Συγκεκριμένα, στην Καποδιστρίου 18, στο συμβολαιογραφείο της κυρίας Σγούρα, είχαν προγραμματιστεί μεταξύ άλλων να πραγματοποιηθούν οι πλειστηριασμοί, αφενός οικοπέδου 1.126 τ.μ., με κατάστημα 37,5 τ.μ., στην Ελευσίνα, με τιμή πρώτης προσφοράς 4.800 ευρώ, με επισπεύδουσα την Eurobank για χρέος 74.000 ευρώ και αφετέρου γραφείο 97,2 τ.μ. στην Καλλιθέα με 63.000 ευρώ τιμή πρώτης προσφοράς, για χρέος 50.000 ευρώ με επισπεύδουσα την Alpha Bank.

Τριμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, αποτελούμενη από τους Τάσο Μαυρόπουλο, Τζούλια Λιακοπούλου, Ροδάνθη Χαλκιά, ανέβηκε με δική της πρωτοβουλία στο γραφείο της κυρίας Σγούρα και ζήτησε με επιτακτικό τρόπο να μην προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί, παίρνοντας ως απάντηση την πρόσκληση αυτής της συμβολαιογράφου προς τα ΜΑΤ για να τους απωθήσουν.

Συνολικά σήμερα είχαν προγραμματιστεί 531 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών και περιουσιών σε όλη τη χώρα μεταξύ των οποίων δεκάδες αφορούσαν πρώτες κατοικίες, παρότι η κυβέρνηση ψευδώς ισχυρίζεται ότι αυτές δεν εκπλειστηριάζονται.

Η κοροϊδία της κυβέρνησης συνεχίζεται καθημερινά, ενώ ήδη προγραμματίζονται 2.000 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί το μήνα, ώστε μέχρι τα τέλη του 2021 να έχουν γίνει 130.000.

Η ΛΑΕ και το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών με τις σημερινές κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και σ’ όλη τη χώρα έδωσαν ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό πολιτικό, οικονομικό και τραπεζικό κατεστημένο ότι συνεχίζουν τους αγώνες τους ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στις συγκεντρώσεις της Αθήνας παραβρέθηκε και ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑΕ Π. Λαφαζάνης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης κινητοποίησης ο Παν. Λαφαζάνης και ο ιδιοκτήτης της πρώτης κατοικίας Σπύρος Μυτιλιναίος έκαναν τις εξής δηλώσεις στους δημοσιογράφους:

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Ο Αλέξης Τσίπρας χρειάζεται ένα μεγάλο βραβείο, του πιο «εμβληματικού» πολιτικού του ψεύδους και της εξαπάτησης

Βλέπετε έχουμε μπει στην μεταμνημονιακή εποχή.  Ξέρετε τι θα πει «μεταμνημονιακή εποχή»; Ότι τους πλειστηριασμούς τους μετατρέπουν σε ένα είδος «τσουνάμι», κατά χιλιάδες πλέον.  Τους αναπτύσσουν σε όλη την επικράτεια και μάλιστα τους προχωράνε ευθέως και απροσχημάτιστα στις πρώτες κατοικίες. Παίρνουν τις πρώτες κατοικίες νοικοκυριών και τους πετάνε στον δρόμο. Κι αυτούς και τα παιδιά τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι εδώ, το σπίτι του κυρίου και της κυρίας δίπλα μου, το οποίο αρπάζει η Eurobank. Η Eurobank λοιπόν, μαζί με την συμβολαιογράφο και την Κυβέρνηση σε ρόλο υποστηρικτή και «ομπρέλας» προχωράνε και αρπάζουν σήμερα πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου οικογενειάρχη με δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 4 και 7 ετών.

Οι άνθρωποι αυτοί επιδιώκουν μία ρύθμιση για την οφειλή τους που να είναι συμβατή με τα εισοδήματα τους, ώστε να έχουν την δυνατότητα σταδιακά να αποπληρώσουν μια οφειλή, τα βάρη της οποίας μέσα στην κρίση δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Κι όμως η ανάλγητη κυβέρνηση, οι ανάλγητες τράπεζες έρχονται με την μεγαλύτερη ευκολία και αρπάζουν το σπίτι. Καταγγέλλουμε αυτές τις πρακτικές. Είμαστε εδώ και δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα και ζητάμε την συμπαράσταση όλων των πολιτών σε αυτόν τον αγώνα για να σώσουμε τα σπίτια και τις λαϊκές περιουσίες. Κάθε σπίτι που σώζεται με τον κοινό αγώνα, ο κάθε πολίτης πρέπει να ξέρει πως είναι το δικό του σπίτι. Δεν είναι του αλλουνού. Σώζουν το δικό τους σπίτι.»

Ο Σπυρίδων Μυτιληναίος ο άνθρωπος που χάνει το σπίτι του, ήταν παρόν στην κινητοποίηση της ΛΑ.Ε, μίλησε στα μέσα ενημέρωσης και μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ζει με το “ακατάσχετο” από την εφορία εισόδημα των 1.200 ευρώ, ενώ η Eurobank του ζητάει δόση 1.500 ή 50.000 για μια νέα ρύθμιση. Η γυναίκα μου πάει στον νευρολόγο, εγώ έχω κρίσεις πανικού εκ γενετής. Ζήτησα μια ρύθμιση να δίνω 500 ευρώ το μήνα από τα 1200 και δεν τα δέχονται”.

                   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας