Κινητοποίηση αξιοπρέπειας ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε 5 φτωχές πολύτεκνες οικογένειες

1881
ενάντια

Η «Κίνηση πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος», μαζί με την κίνηση ΑΛ.ΑΝΥ.Α, πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη, 21/11, κινητοποίηση έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Χαλκοκονδύλη με αίτημα να αποκατασταθεί η σύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, που κόβεται μαζικά από τη ΔΕΗ λόγω χρεών σε φτωχά λαϊκά νοικοκυριά ενταγμένα κυρίως στο κοινωνικό τιμολόγιο και ιδιαίτερα στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες πολιτών.
Η κινητοποίηση αφορούσε πιο συγκεκριμένα 5 φτωχές, άνεργες και ταυτόχρονα πολύτεκνες οικογένειες, που μάλιστα συμμετείχαν όλα τα μέλη τους σε αυτή, στις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μαζί με τη ΔΕΗ τους έκοψε λόγω χρεών το ηλεκτρικό ρεύμα και των οποίων τα μέλη τους συμμετείχαν σε αυτή. Συγκεκριμένα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ίδια την επιβίωση τους.
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν και ο Δημήτρης Στρατούλης και Δέσποινα Σπανού μέλη της Π.Γ. της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, που μαζί με τον Τάσο Καραγιώργο και Σίσσυ Μπουκουβάλα από την «Κίνηση Πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος» και από τα Α.ΛΑΝΥ.Α συναντήθηκαν, επειδή ο Διοικητής της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης βρισκόταν σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ, με την αρμόδια Διευθύντρια της ΔΕΗ. Από αυτή απαίτησαν να επανασυνδεθεί άμεσα το ηλεκτρικό ρεύμα στις 5 φτωχές οικογένειες ανέργων και πολυτέκνων, που βρίσκονται σε πραγματική και αποδεδειγμένη αδυναμία αποπληρωμής και για την ένταξή τους σε ρύθμιση με το μεγαλύτερο προβλεπόμενο αριθμό δόσεων (153).
Η αρμόδια Διευθύντρια της ΔΕΗ ενημέρωσε την αντιπροσωπία ότι η ΔΕΗ θα  διερευνήσει τις υποθέσεις των 5 οικογενειών στην κατεύθυνση διευθέτησης του προβλήματος με βάση τα αιτήματα της κινητοποίησης και δεσμεύτηκε για απάντηση μέχρι μεθαύριο. Τα μέλη της επιτροπής δήλωσαν ότι θα είναι σε αγωνιστική επιφυλακή για την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στις 5 οικογένειες.

Η ανακοίνωση της κινητοποίησης

Tρίτη 21/11 1μμ Χαλκοκονδύλη 30. Διεκδικούμε την επαναφορά ηλεκτροδότησης σε 5 πολύτεκνες οικογένειες συμπολιτών μας.
ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΥΘΙΖΕΤΕ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΝΤΟΛΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΝΙΚΗ.
Η διοίκηση Παναγιωτάκη με εντολή Μαξίμου εκτελεί εντολές εξόντωσης της κοινωνίας και ξεπουλήματος της ΔΕΗ, αποφασίζοντας να μας καταδικάσει να ζούμε στο σκοτάδι και την απόγνωση αδιαφορώντας για τις συνέπειες αυτής της απόφασης που σκορπάει τον όλεθρο με απρόβλεπτες συνέπειες στα λαϊκά νοικοκυριά που βιώνουν τις συνέπειες της εφαρμογής των βάρβαρων, κοινωνιοκτόνων και καταστροφικών πολιτικών που τους επιβάλλουν οι ‘’δανειστές τους’’.
Υπερασπιζόμενοι την Αξιοπρέπεια και την Περηφάνια μας και σαν ελάχιστο δείγμα Αντίστασης στη προσπάθεια εξόντωσής μας ‘’αποφασίσαμε να μεταφέρουμε την οργή και το θυμό μας έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, κάνοντάς τα υπέρτατη πράξη ευθύνης, μετατρέποντας τα σε ‘’μήνυμα Ελπίδας Αντίστασης και Ανατροπής’’ προς όλους τους συμπολίτες μας που βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό και να παραμείνουμε εδώ μέχρι να δικαιωθούμε, υπερασπιζόμενοι το παρόν και διεκδικώντας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ.
Κίνημα ΑΛ.ΑΝΥ.Α – «Κίνηση πολιτών ενάντια στις διακοπές ρεύματος»
01 03 04

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας