Κινέττα: Μεγάλη φωτιά στα Γεράνεια Όρη (video)

3080
Βραυρώνα

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέττα, σε δασική έκταση και συγκεκριμένα στην περιοχή Αέρας. Η πυρκαγιά εντοπίζεται σε πευκοδάσος σε ορεινό σημείο και δεν κινδυνεύει άμεσα κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν φτάσει και επιχειρούν συνολικά 35 άντρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη.

Τελευταία Ενημέρωση 4:45 μ.μ.

https://www.facebook.com/labropoulos/videos/10158190679928973/

Το μέτωπο της πυρκαγιάς είναι μεγάλο, ενώ  η φωτιά, που κατευθύνεται προς το βουνό, βρίσκεται κοντά στον οικισμό Γαλήνη. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν απειλούνται κατοικίες, ωστόσο οι άνεμοι είναι ισχυροί και περιμένουν να δουν την εξέλιξή τους.

Η κινητοποίηση της πυροσβεστικής είναι μεγάλη. Στο σημείο αρχικά επιχειρούσαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε ενίσχυση των δυνάμεων, με αποτέλεσμα στην περιοχή να επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Ηδη η φωτιά έχει φθάσει στα πρώτα σπίτια που βρίσκονται πάνω από την εθνική οδό. Εντρομοι κάτοικοι της περιοχής εγκαταλείπουν τις οικίες τους όπως όπως προκειμένου να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα. Την ίδια ώρα ακούγονται εκρήξεις, πιθανότατα από φιάλες αερίου σε εργοστάσιο που βρίσκεται στην περιοχή. Μάλιστα, η ατμόσφαιρα μέσα στις σήραγγες είναι αποπνικτική από τον πολύ καπνό.

Οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν από τον οικισμό Μαρούλα, που απειλείται από το μέτωπο της πυρκαγιάς, η οποία ήδη έχει μπει σε αυλές. Ζητάμε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Η φωτιά έχει μπει σε αυλές στον οικισμό Μαρούλα από την πάνω πλευρά της εθνικής οδού, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Γεωργίου. Στο σημείο, ανέφερε, υπάρχουν πέντε Canadair και 2 ελικόπτερα.

Υποψίες Εμπρησμού για τη φωτιά στα Γεράνεια Όρη στην Κινέττα

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής η φωτιά ξεκίνησε από τη θέση Λιογρέικα, στον πνεύμονα των Γερανείων, όπου είχε προαναγγελθεί η δημιουργία ορυχείων βωξίτη απο τον ομιλο Μυτιληναίου

https://www.facebook.com/theodosia.kontzoglou/videos/1988634384494157/

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας