Και πάλι χημικός πόλεμος κατά των διαδηλωτών στη Λευκίμμη…

1242
Λευκίμμης

Μεγάλη ένταση επικράτησε το βράδυ στη Λευκίμμη, καθώς μετά την ειρηνική πορεία των κατοίκων της περιοχής προς το εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στην είσοδο του ΧΥΤΑ η οποία δεν παρεμποδίστηκε από την Αστυνομία, τα ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη χημικών. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, άλλη ομάδα επιτέθηκε κατά αστυνομικών και ακολούθησαν συγκρούσεις.

Η πολυπληθής συγκέντρωση κατοίκων της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αλεύχιμον για πραγματοποίηση λιτανείας από το εκκλησάκι στα Μεσοράχια, ξεκίνησε στις 8 το απόγευμα περίπου και δεν βρήκε την αντίσταση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πάντως ήταν παρατεταγμένες παντού στο χώρο με επίκεντρο την είσοδο και την περίφραξη του ΧΥΤΑ.

Οι κάτοικοι προχώρησαν στην πορεία διαμαρτυρίας αλλά στις 9:20 περίπου, για άγνωστη μέχρι στιγμής αφορμή, δημιουργήθηκε ένταση και άνδρες των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση δακρυγόνων και κροτίδων κρότου λάμψης με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έντονη αντίδραση από τους συγκεντρωμένους.

Εν τω μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε για άγνωστη αιτία σε δασική περιοχή του Νεοχωρακίου και οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν και έσβησαν τις φλόγες.

Νέος «κλεφτοπόλεμος» μετα ΜΑΤ

Εν τω μεταξυ, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα πολιτών, φέρεται να επιτέθηκε κατά ανδρών της Αστυνομίας σε διαφορετικό σημείο από αυτό στο οποίο κινείτο η διαδήλωση με μολότοφ και φωτοβολίδες, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει κυνηγητό μέσα στα χωράφια σε κοντινό σημείο στην περίφραξη του ΧΥΤΑ.

Μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει γίνει σύλληψη ή προσαγωγή λόγω των επεισοδίων αυτών, ενώ ο εκπρόσωπος του Αλεύχιμον Γιάννης Πανδής σε τηλεοπτικές του δηλώσεις έκανε λόγο για προβοκάτσια και υποστήριξε ότι το κίνημα της Λευκίμμης και ο σύλλογος δεν έχουν καμία σχέση με τέτοιες πράξεις. «Κάποιοι κινούνται από μόνοι τους έξω από εμάς και δεν ξέρουμε ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, κάποιοι προσπαθούν να κάνουν ζημιά στο κίνημα», δήλωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας