Κηρύσσει τζιχάντ ο Χομεϊνί-«Όλο το Ισλάμ να στείλει όπλα στη Χαμάς»

650

Το Ιράν, παρά την ασθενή δομή που το χαρακτηρίζει στις εσωτερικές δομές του, παραμένει το ισχυρότερο ισλαμικό κράτος, βάση των στρατιωτικών του δυνατοτήτων. Ο ηγέτης της χώρας, Αγιατολάχ Αλί Χομενεΐ καλεί σε άμεση στρατιωτική βοήθεια όλα τα μουσουλμανικά κράτη προς τη Γάζα, παρά την πρόσφατη απόφαση εκεχειρίας Χαμάς-Ισραήλ. Όπως σας ενημερώσαμε, ήδη από χθες, το Ιράν επιδιώκει με κάθε τρόπο την συνέχιση των συγκρούσεων στη Γάζα.

Ο Ιρανός ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χομενεΐ κάλεσε πριν από λίγα τα μουσουλμανικά κράτη να υποστηρίξουν στρατιωτικά και οικονομικά τους Παλαιστίνιους και να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της Γάζας μετά από μια 11-ημερη σύγκρουση με το Ισραήλ, μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

“Τα μουσουλμανικά κράτη πρέπει να υποστηρίξουν με ειλικρίνια τον παλαιστινιακό λαό, μέσω στρατιωτικής … ή οικονομικής στήριξης … ή στην ανοικοδόμηση της υποδομής της Γάζας”, αναφέρει ο Χομενεΐ σε δήλωση που πραγματοποίησαν τα μέσα ενημέρωσης. Προέτρεψε τους Μουσουλμάνους όλου του κόσμου να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις τους να υποστηρίξουν τους Παλαιστίνιους

Ιράν: “Τα αδέλφια μας της Χαμάς πολέμησαν λυσσαλέα”

Το Ιράν δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Παλαιστίνιοι πέτυχαν μια «ιστορική νίκη» έναντι του Ισραήλ, προειδοποιώντας να αναμένουν «θανατηφόρα χτυπήματα» μετά την 11η ημέρα της σύγκρουσης στη Γάζα που έδειξε τη δύναμη του παλαιστινιακού οπλοστασίου.

Το Ιράν, το οποίο δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ, υποστηρίζει και οπλίζει τους ισλαμιστές μαχητές της Χαμάς, ενώ η Παλαιστινιακή Αρχή του Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς ελέγχει τις περιοχές της Δυτικής Όχθης.

Η Χαμάς και η ισλαμική τζιχάντ εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες στο Ισραήλ πριν από την ανακωχή της Παρασκευής, σκοτώνοντας δεκάδες πολίτες, αν και το Ισραήλ είπε ότι το αμυντικό του σύστημα «Iron Dome» αναχαίτσε την πλειοψηφία των πυραύλων.

“Συγχαρητήρια στις παλαιστινιακές αδελφές και αδέρφια μας για την ιστορική νίκη. Η αντίστασή σας ανάγκασε τον επιτιθέμενο να υποχωρήσει”, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σάβιαντ Κατιτζάντε.

Eπί ποδός και οι Επαναστατικοί Φρουροί του Ιράν

Οι Επαναστατικοί Φρουροί του Ιράν σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις του τονίζουν: “Η Ιντιφάντα (Παλαιστινιακή εξέγερση) έχει περάσει από τη χρήση πετρών ως όπλα εναντίον των Ισραηλινών σε ισχυρούς, πυραύλους ακριβείας, στο μέλλον οι Σιωνιστές (Ισραήλ) θα υποστούν θανατηφόρα χτυπήματα στα τα κατεχόμενα εδάφη.”

Ο Ανώτατος Ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ είπε πριν από ένα χρόνο ότι η Τεχεράνη με την βοήθειά της είχε μεταβάλλει τους στρατιωτικούς συσχετισμούς μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας