Κερατσίνι – Βόλος. Αγώνας για ζωή

2802

Στους δρόμους κατέβηκαν χθες, Σάββατο 5 Μαΐου, χιλιάδες πολίτες στο Κερατσίνι και στον Βόλο, διαδηλώνοντας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος των πόλεών τους, εξαιτίας ρυπογόνων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Ας σημειώσουμε ότι στο Κερατσίνι, με απόφαση του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, δεν λειτούργησαν την Παρασκευή και πολλά από τα σχολεία της πόλης.
Με τους κατοίκους του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά να διαδηλώνουν κατά των εγκαταστάσεων της Oil One, του Μελισσανίδη, όπου γίνεται επεξεργασία αποβλήτων, με συνέπεια να πνίγεται η πόλη από αφόρητη δυσοσμία, και τους κατοίκους του Βόλου να διαδηλώνουν κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ που επίσης έχει ανάλογες επιπτώσεις και στη δική τους πόλη, κάνει δυναμικά την επανεμφάνισή του ένα λαϊκό οικολογικό κίνημα, στο οποίο εντάσσεται και ο συνεχιζόμενος πολύχρονος αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής για τις Σκουριές.
Ο αγώνας των κατοίκων του Κερατσινίου, του Βόλου και της Χαλκιδικής, μπορεί ν’ αποτελέσει την απαρχή ενός ευρύτερου κινήματος ενάντια σε μια “ανάπτυξη” που καταστρέφει τη ζωή. Ενός κινήματος που περιλαμβάνει όχι μόνο αγώνες ενάντια σε ήδη εγκατεστημένες καταστροφικές δραστηριότητες, αλλά και για την αποτροπή της περιβαλλοντικής καταστροφής εξαιτίας του ξεπουλήματος δημόσιων χώρων όπως το Ελληνικό, η Ακαδημία Πλάτωνος κ.λπ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας