Κατορθώματα Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη ΒΑ Συρία

698
Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη ΒΑ

Σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SANA, μια στρατιωτική φάλαγγα 40 οχημάτων των ΗΠΑ εισήλθε στη βορειοανατολική Συρία από το Ιράκ, από τη συνοριακή πύλη al-Waleed.

Αυτή ήταν η δεύτερη Αμερικανική στρατιωτική φάλαγγα η οποία πέρασε στη Συρία από το Ιράκ, τις τελευταίες 2 εβδομάδες. Η προηγούμενη ήταν φάλαγγα αποτελούμενη από 60 οχήματα.

Άλλες αναφορές έκαναν λόγο για 200 ​​Αμερικανούς στρατιώτες που έφτασαν στη βορειοανατολική επαρχία Hasakeh της Συρίας με ελικόπτερα, αλλά τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οι ΗΠΑ ήταν σκόπιμα ασαφείς σχετικά με τον αριθμό των στρατιωτών που έχουν στη Συρία. Ο πρώην απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Συρία, Τζιμ Τζέφρι, ο οποίος παραιτήθηκε τον Νοέμβριο, παραδέχτηκε σε συνέντευξή του ότι «έπαιζε πάντα παιχνίδια» για να κρύψει τον πραγματικό αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία.

Την τελευταία φορά που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι έστειλαν επιπλέον στρατεύματα στη Συρία, ήταν τον Σεπτέμβριο. Η κυβέρνηση Trump ανέπτυξε επιπλέον 100 στρατιώτες  και τεθωρακισμένα Bradley για να ενισχύσει τους περίπου 500 στρατιώτες που ήταν ήδη στη Συρία. Η μικρή αύξηση των στρατευμάτων έγινε αφού ο αμερικανικός στρατός είχε αντιπαραθέσεις με ρωσικές και συριακές δυνάμεις.

Το 2019 ο Πρόεδρος Τραμπ αποφάσισε να κρατήσει μερικές εκατοντάδες στρατιώτες στη Συρία για να «ασφαλίσει» τα πετρελαϊκά πεδία στην περιοχή. Η κυβέρνηση Μπάιντεν κληρονόμησε τη μικρή αυτή δύναμη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας